Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
18-orica za München

Červar objavio konačni popis za Svjetsko rukometno prvenstvo: Petorica debitanata!

Danas je na press-konferenciji hrvatski izbornik objavio kojih 16 igrača vodi na Svjetsko rukometno prvenstvo 2019.

Dva dana uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. i tri dana prije utakmice Hrvatska – Island, prve za našu reprezentaciju na ovoj svjetskoj smotri, izbornik Lino Červar objavio je popis od 18 igrača koje vodi u München gdje će Kauboji u skupini B nakon Islanda igrati i protiv Japana, Bahreina, Makedonije i Španjolske. 

"Prije nego što pročitam koji igrači idu za München, htio bih reći da nam se povrijedio unatrag nekoliko dana Leon Šušnja, naš pivot koji nam je izuzetno bitan i u obrambenom sustavu. Stanje mu je bolje, ali nije spreman, pa smo umjesto njega odlučili voditi mladog Halila Jaganjca, koji je već bio s nama, ali ako Šušnja bude ozdravio, napravit ćemo tu zamjenu jer nam je on važan u svim obrambenim sustavima", započeo je Červar.

Pet novih imena na velikom natjecanju

Na popisu je 18 igrača, među kojima su i petorica onih kojima će ovo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj biti prvo veliko natjecanje na kojem će nastupiti za Hrvatsku. Riječ je o lijevom krilu Davidu Mandiću, desnom krilu Ivanu Vidi, pivotu Marinu Šipiću, lijevom vanjskom Alenu Blaževiću i Jakovu Vrankoviću, desnom vanjskom.

Na svakoj utakmici u zapisniku može biti maksimalno 16 rukometaša, što znači da do ogleda s Islanđanima Červar mora odlučiti koja će se dvojica preseliti na tribinu.

"Polako, ima još vremena do petka", odgovorio je Červar na pitanje tko bi mogli biti ti prekobrojni, a potom je iznio i svoja svoja razmišljanja o skupini B.

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

Ukupno glasova:

"U našoj skupini znamo da je Španjolska europski prvak, ali i zemlje poput Japana i Bahreina, a posebno Japan, mogu biti nagazna mina. Makedonija će sigurno biti motivirana i imat će puno navijača poput nas. Koncentrirani smo na Island, bit će teška utakmica, oni su nam u fokusu, ali naravno da pratimo druge kao što i oni prate nas."

Červar je osjetio potrebu naglasiti i kult reprezentacije.

"Moram to reći, nismo htjeli nikoga povrijediti i svakome smo lijepo objasnili zašto. Nitko nije bio uvrijeđen, svi su rekli da će držati palčeve i navijati za našu reprezentaciju. Oni će se priključiti svojim klubovima u trenažne procese i s te strane će nam biti lakše ako ih budemo morali zvati. Bolje tako nego da sjede na tribini u Münchenu."

Kauboji za Svjetsko prvenstvo:

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić

Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida

Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić, Krešimir Kozina

Lijevi vanjski: Damir Bičanić, Ivan Slišković, Halil Jaganjac, Alen Blažević

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider