Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
I to nije sve

Evo što sada čeka Kauboje: Dva velika okršaja sa Srbijom već na proljeće

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno će se okupiti početkom travnja.

Poslije šestog mjesta na Svjetskom rukometnom prvenstvu hrvatski reprezentativci vraćaju se u svoje klubove gdje će nastaviti s pripremama za ono što ih čeka u nastavku sezone na klupskoj razini.

Fokusiranost na uspjehe svojih klubova trajat će nešto više od dva mjeseca, prije nego li se Kauboji ponovno okupe početkom travnja.

Tada ih očekuju dva ogleda sa Srbijom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

U tim kvalifikacijama, u skupini 2, već su odigrana dva kola i Hrvatska se nalazi na vrhu ljestvice s maksimalna četiri boda, nakon pobjeda nad Švicarskom u Osijeku i protiv Belgije u gostima.

U trećem i četvrtom kolu Hrvatsku čeka dvostruki sraz sa Srbijom. U dvorani Pionir u Beogradu će se igrati 10. travnja, a tri ili četiri dana kasnije i negdje u Hrvatskoj (još nisu definirani niti točan datum niti mjesto odigravanja tog susreta).

Poslije toga će se naši reprezentativci još jednom vratiti u svoje klubove, a kad klupska sezona i službeno završi, slijedi sami finiš kvalifikacija za Euro: 12. ili 13. lipnja Hrvatska će gostovati u Švicarskoj, a 15. ili 16. lipnja biti domaćin Belgiji.

Iz svake od osam skupina će dvije najbolje reprezentacije izboriti plasman na Euro, a plasirat će se i četiri trećeplasirana s najvećim brojem bodova, zbog čega je svaki susret izuzetno bitan - ne toliko za Kauboje (jer vjerujemo da će završiti prvi u skupini) koliko za sve ostale.

Europsko rukometno prvenstvo 2020. po prvi put će se igrati u tri države. Domaćini će biti Austrija, Švedska i Norveška. Natjecanje će trajati od 9. do 26. siječnja za kada je predviđeno finale na multifunkcionalnom nogometnom stadionu u Stockholmu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider