Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Trebaju nam "bombarderi"

Červarova promjena uoči Brazila: Otpao pivot, novo-staro ime među Kaubojima

Hrvatska će s jednim novim igračem krenuti po trijumf nad Brazilom na početku drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice Hrvatska - Brazil, prve za našu reprezentaciju u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019., izbornik Lino Červar odlučio se za promjenu u kadru.

Pivot Krešimir Kozina preselit će na tribine, a umjesto njega u momčad je upao lijevi vanjski Ivan Slišković.

Druga je to ukupno, a prva službena Červarova promjena na ovom Svjetskom prvenstvu.

Podsjećamo, izbornik je već poslao kući perspektivnog lijevog vanjskog Halila Jaganjca (koji je prvi dio natjecanja gledao s tribina skupa sa Sliškovićem) i umjesto njega pozvao pivota Kristijana Bećirija. Kad je stigao, Bećiri je bio i još uvijek jest u statusu pričuve jer na poziciji pivota zasad fenomenalno igra Željko Musa, a sjajno je svoju minutažu iskoristio i mladi Marin Šipić.

Dramatičan rasplet u Wengenu: Dva Hrvata u bodovima, prva pobjeda za mladog Francuza Istok Rodeš (Foto: AFP)

Što se Sliškovića tiče, on je godinama bio označen kao nasljednik Blaženka Lackovića, "bombarder" i dugoročno rješenje za lijevog vanjskog. Nažalost, nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru obolio je od mononukleoze i više od godinu dana je pauzirao od rukometa.

Od ove sezone igra za njemački Frisch Auf Goppingen i pokušava se vratiti na razinu na kojoj je bio prije nego ga je zadesila bolest.

Sa Sliškovićem Červar želi dobiti opciju više u napadu, na poziciji lijevog vanjskog gdje nam na ovom Svjetskom prvenstvu većinom igraju srednji vanjski - Domagoj Duvnjak i Igor Karačić.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider