Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najavio nastavak turnira

Červar pohvalio navijače i otkrio ključ pobjede: "To je ono što želimo"

Červar je bio zadovoljan reakcijom njegove momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobjednički je otvorila nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. Kauboji su u prvoj utakmici bilo bolji od Islanda, koji su porazili 31:27.

Izbornik Lino Červar nakon utamice istaknuo je karakter i mentalnu snagu kao ključ pobjede.

''Znali smo da će biti teška utakmica, znalo smo da samo s mentalnom snagom možemo završiti utakmicu. Dečki su gubili, ali su vjerovali u sebe. Moram pohvaliti cijeli tim, naravno da je Luka (Stepančić) imao veliki dan, drago mi je zbog njega, ali ne bih htio umanjiti bilo čiju vrijednost, svi su dali sve od sebe. Pokazali smo srce i volju protiv jakog protivnika koji je mislio da je to njegova šansa. Moramo biti nogama na tlu, razmišljati o sljedećem protivniku, pobjeda je bitna, ali nije ništa gotovo'', rekao je za RTL nakon utakmice.

''Mislim da smo igrali vrlo dinamičan, brz rukomet s mnogo golova. Obrana nije bila čvrsta na početku, nismo ušli u srusret 'nabrijani'. Oni su ne baš teško dolazili do golova, ali kad smo stisnuli zonu, preokrenuli smo i s dva gola prednosti ušli u drugo poluvrijeme. Oni su preokrenuli, ali opet smo stisnuli. Ovo je karakter, moram pohvaliti igrače, glava igra ključnu ulogu.''

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

Ukupno glasova:

Jedan od najboljih je bio Luka Cindrić, koji je nalazio rješenja protiv obrane Islanda.

''Naravno da je Luka bio dobar, kao i naš Dule, moramo i njega pohvaliti, ali ne bih htio nikog izdvajati. Tim je bio najbolji, a tim afirmira pojedince. Moram zahvaliti publici, vidio sam da je strepio i Niko Kovač'', rekao je Červar.

''Navijači su bili fantastični, očekujem da i dalje tako navijaju, a mi da nastravimo s takvom igrom'', dodao je i najavio sljedeće utakmice.

''Zadovoljni odlazimo iz dvorane, ali moramo bit skromni, bez previše slavlja. Dobili smo samopouzdanje, to je ono što hoćemo, najavio sam da nećemo razočarati u ovoj utakmici'', zaključio je.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider