Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"debakl srbije"

Srpski mediji ogorčeni svojom reprezentacijom i hrvatskim navijačima: "Skandal u Splitu"

Dio srpskih medija dostojno je podnio poraz svoje reprezentacije protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva, dok je drugi dio zaglibio u pogrešnom smjeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srbijanski mediji bili su jako ogorčeni nakon teškog poraza rukometaša od Hrvatske (32:22) na otvaranju Europskog prvenstva u Splitu. Srbi su se pokazali kao neravnopravan suparnik, a toga su bili svjesni i pojedini srbijanski mediji.

"Nevidljiv golman. Anemična obrana, debakl Srbije", glasio je naslov na portalu B92.

U tekstu se navodi da je Srbija bila u igri do 25. minute kada je Dobrivoje Marković zabio pogodak za smanjenje hrvatske prednosti 10:9, no u samoj završnici Kauboji su se odljepili odličnom obranom i s četiri brza pogotka.

"Naši golmani bili su praktički nevidljivi. U prvom poluvremenu Cupara je obranio samo jedan udarac suparnika. Obrana Srbije nije imala riješenje za rastrčane Hrvatke, bekove ili krila. Svejedno. Probijali su našu obranu iz napada u napad. Nije bilo sumnje da će Hrvatska lako pobijediti Srbiju pred 12 tisuća navijača", stoji u tekstu.

"Ne sluti na dobro - Srbija potonula u Splitu", glasi naslov na Mozzart Sportu, koji je ogled Hrvatske i Srbije okarakterizirao kao "veliki derbi".

"Jednostavno, Hrvatska je bolja ekipa, a Orlovi su na momente djelovali kao prava ekipa. Ruku na srce, teško da je netko baš očekivao pobjedu u Splitu", stoji između ostalog u tekstu.

Neki srbijanski portali jednostavno nisu mogli podnijeti nemoć srbijanske reprezentacije, pa su od zviždanja njihove himne napravili "veliki skandal".

"Skandal u Splitu! Hrvatski navijači izviždali Bože prave, ali i svog rukometaša koji ih je pozvao da ne vrijeđaju srpske rukometaše", piše Kurir, a Blic dodaje.

"Zvižduci i uvrede. Ovo je nevjerojatno! Hrvati izviždali svog igrača jer je branio Srbe".

Srbi kao da nikada nisu pogledali nijednu utakmicu u kojoj je jedna od reprezentacija domaćin, čiji navijači zvižde gostujućoj himni. To je uobičajeni folklor na većini utakmica. Ali dobro...

Sve u svemu, poraz Srbije popraćen je s velikim razočaranjem u njihovoj zemlji. Nakon prvog dana možemo zaključiti da će Srbija teško do ijednog boda protiv Islanda i Švedske. Podsjetimo, Islanđani su iznenadili favoriziranu švedsku reprezentaciju i slavili rezultatom 26:24.

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider