Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u čemu je stvar?

Previše praznih stolica: Navijačice i navijači u Zagrebu su se trudili, ali Arena je bila poluprazna

Nakon splitske euforije rukometaši protiv Bjelorusije nisu igrali pred rasprodanom dvoranom.

Rukometno ludilo preselilo se iz Splita u Zagreb. Hrvatski rukometaši u Splitu su uživali veliku potporu pune Spaladium Arene i očekivali su svi da ih ista atmosfera dočeka u zagrebačkoj Areni. Ipak, protiv Bjelorusije je na startu drugog kruga natjecanja dvorana bila poluprazna.

Navijači su se trudili, ali bilo je jasno već na utakmici Srbije i Norveške da u dvorani neće biti ni približno 15 tisuća ljudi, koliko u Arenu stane. Ulaznica vrijedi za cijeli dan (dvije utakmice), a u Splitu bi na pauzi prve utakmice već bilo na tisuće navijača.

Na kraju se u Areni skupilo oko devet tisuća gledatelja koji su morali navijanjem nadoknaditi prazne stolice. Bili su bučni, dali su sve od sebe, a je li to bilo dovoljno da se stvori paklena atmosfera?

Ulaznice su za prvi krug natjecanja u svim gradovima domaćinima bile 150 kuna, one jeftinije, te 300 skuplje. Za drugi su krug ulaznice u startu bile skuplje. Primjerice, za gornji prsten najjeftinije karte u zagrebačkoj Areni bile su 250 kuna, a za donji prsten najskuplje čak 500 kuna.

Očito su te cijene bile previsoke za mnoge, a recimo i kako se protivnik i termin znao tek dva dana, od poraza od Švedske, za razliku od utakmica prvog kruga čiji su termini i suparnici bili poznati mjesecima unaprijed. No sve to za većinu ipak nije opravdanje da rukometna reprezentacija u Zagrebu na Europskom prvenstvu igra u polupraznoj dvorani.

Malo podsjetilo na debakl na Eurobasketu

Još gore scene viđene su na Eurobasketu 2015. godine kada su hrvatski košarkaši neke utakmice igrali pred dvije ili tri tisuće ljudi u Areni koja prima pet puta više gledatelja. I tada su skupe ulaznice i manje atraktivni protivnici (Nizozemska, Gruzija, Makedonija) bili glavni razlog debakla s popunjavanjem dvorane, ali rukomet je u ovom stoljeću uvijek imao status sporta koji je naciju svakog siječnja bacao u trans.

Sigurni smo kako će u subotu protiv Norveške biti puno više navijača, što zbog protivnika, što zbog vikenda kada u Zagreb mogu stići navijači iz drugih krajeva. Ako pobijedimo Norvežane, u srijedu protiv Francuske sigurno će biti krcata Arena, no poraz bi mogao donijeti oproštaj, a time i slabija posjećenost protiv Karabatića i društva.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider