Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slomili ih u finišu

Hrvatska u generalci za Euro bolja od Crne Gore, vratio se (i razigrao) Duvnjak

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u Spaladium Areni u prijateljskoj utakmici Crnu Goru.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Crnu Goru s 25:22 u prvoj i jedinoj pripremnoj utakmici za Europsko rukometno prvenstvo.

Najvažnije vijesti s ove utakmice glase da je sve prošlo bez ozljeda i da se vratio Domagoj Duvnjak. I to na pravi način - golovima, proigravanjima i doprinosom u obrani. Za ono vremena što mu je izbornik Lino Červar dao da igra Duvnjak je ulio određenu dozu optimizma hrvatskim navijačima uoči prve utakmice Europskog prvenstva Hrvatska - Srbija.

Iako je utakmica bila i prijateljska, pripremna i humanitarna (sav prihod od ulaznica išao je Klinici dječje kirurgije KBC-a Split), bila je na razini natjecateljske jer je bilo očito da su oba izbornika odlučili maksimalno koristiti sve napadačke i obranbene opcije. Hrvatska je od samog početka vodila, u 16. minuti bilo je i +4 (9:5) posebno zahvaljujući Duvnjaku koji je pogodio sva tri početna šuta, a onda zaradio posjekotinu na ruci i nakratko izašao iz igre.

Crnogorci su bolje započeli drugi dio i u 42. minuti došli na samo pogodak razlike (16:15), u 46. minuti je naš vratar Ivan Pešić dvaput branio šut za izjednačenje, dok je Hrvatska upala u krizu u napadačkoj igri. Srećom, s tri gola Zlatka Horvata Hrvatska se napokon šest minuta prije kraja odvojila na 24:20, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Stevanović i Buntić prekobrojni

Kod Hrvatske je najviše zabio Manuel Štrlek (5), Duvnjak je zabio 4, Luka Stepančić, Ivan Čupić i Luka Cindrić po tri gola, Marko Kopljar dva, a Igor Vori i Igor Karačić su postigli po jedan gol.

Crnogorci, koji su u kvalifikacijama senzacionalno izbacili Ruse, predstavili su se kao čvrsta ekipa, a u Splitu ih je predvodio Vasko Ševaljević sa 6 golova.

Izbornik Lino Červar za dvoboj s Crnogorcima koristio je usluge skoro svih prijavljenih igrača, u sastavu nisu bili Ivan Stevanović i Denis Buntić, a očekuje se da će u subotu izbornik objaviti i konačan popis za Europsko prvenstvo.

Sva sredstva od ovog susreta, kojeg je u Spaladium Areni pratilo oko 10 tisuća gledatelja, namijenjena su Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Split, pa je i to bila lijepa gesta hrvatske rukometne reprezentacije.

Srbi u Beogradu izgubili od Makedonaca

Inače, prvi hrvatski suparnik na Euru, Srbija, poražena je u Beogradu od Makedonije 29-32. Šest golova za Srbiju dao je Petar Đorđić, a pet Mijajlo Marsenić, dok je Makedonce predvodio Goce Georgijeski sa sedam pogodaka. Srbi će prije dolaska u Split odigrati još dvije utakmice sa Slovenijom 9. i 10. siječnja u Murskoj Soboti i Velenju.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo otvaraju Hrvatska i Srbija 12. siječnja u Splitu, a u toj skupini još igraju Švedska i Island.

U poluvremenu utakmice proglašeni su i najbolji hrvatski rukometaši i rukometašice u tradicionalnom, 24. izboru Sportskih novosti. Igrač Vardara Luka Cindrić po prvi je puta najbolji hrvatski rukometaš, a naslov najbolje igračice po osmi puta ponijela Andrea Penezić, koja također igra za skopski Vardar.

Što očekujete od domaćina Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider