Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
umalo je sve završilo

Ovo je bilo za dlaku: Hrvatskoj velika drama protiv Bjelorusije, no prave se bitke na Euru tek očekuju

Hrvatski rukometaši pobijedili su Bjelorusiju na startu druge faze Europskog prvenstva.

Hrvatska je pobijedila Bjelorusiju rezultatom 25:23 u prvoj utakmice u skupini I u zagrebačkoj Areni. Hrvatska se s četiri boda izjednačila s Norveškom, Francuskom i Švedskom, no dvije potonje reprezentacije imaju utakmicu manje.

Prave bitke za Kauboje tek slijede, u subotu protiv Norveške i u srijedu možda odlučujuća utakmica s Francuskom, ukoliko prije toga pobjede Norvežane.

Nakon fantastične atmosfere koja je vladala u Splitu, dvoboj protiv Bjelorusije nažalost, nije odigran u punoj zagrebačkoj Areni.

Bjelorusi imali napad za izjednačenje pola minute prije kraja

Odluka o pobjedniku pala je tek u posljednjih 80 sekundi, u koje su reprezentacije Hrvatske i Bjelorusije ušle izjednačene (23-23). Minutu i 12 sekundi prije kraja Luka Cindrić je solo akcijom postigao pogodak koji je donio prednost našoj reprezentaciji. Bjelorusi nisu iskoristili posljednju akciju i ušli u pasivan napad, a u posljednjim sekundama Marko Kopljar je pogodio mrežu za konačnih 25-23.

Hrvatski rukometaši su vrlo dobro otvorili dvoboj protiv svojih "mušterija" i već nakon pet minuta vodili 4-1. No, početna napadačka učinkovitost brzo je nestala pa su Červarovi izabranici čak šest minuta ostali bez pogotka. No, Bjelorusi to nisu znali iskoristiti za nešto više od približavanja na jedan pogodak zaostatka (5-4) u 12. minuti.

Najbolje razdoblje u prvom poluvremenu Hrvatska je odigrala od 19. do 25. minute, kad su po dva pogotka s vanjskih pozicija postigli Luka Stepančić i Marko Mamić, a iz kontranapada precizan je bio i Manuel Štrlek, što je našim rukometašima donijelo najvećih +5 (13-8).

No, tada je opet nastupilo nekreativno razdoblje u kojem su Bjelorusi profitirali i do kraja poluvremena zaostatak sveli na tri pogotka (15-12), a mogli su na odmor otići i s još povoljnijim rezultatom da Ivan Stevanović nije obranio sedmerac Harbuzu u posljednjim trenucima prvog dijela dvoboja.

Očekivana eksplozija Červarovih izabranika u drugom poluvremenu nije se dogodila. U nekoliko navrata je Hrvatska vodila sa četiri razlike, ali nije uspjela slomiti Bjeloruse. Za posljednjih sedam minuta Manuel Štrlek donio je prednost od tri pogotka (23-20), da bi Bjelorusi serijom od tri uzastopna pogotka došli do prvog izjednačenja na utakmici dvije i pol minute prije kraja.

Još jednom je u igri hrvatske reprezentacije bilo previše oscilacija, previše praznog hoda i napadačke neinventivnosti, a i vratari su opet bili prilično neučinkoviti. Stevanović i Pešić su zajedno sakupili osam obrana, dok je na suprotnoj strani Saladcenka obranio 12 udaraca iz igre i 'skinuo' sedmerce Čupiću i Horvatu. Srećom, Bjelorusi su šeprtljavo odigrali završne dvije minute u kojima nisu uspjeli nijednom zapucati na gol.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Luka Stepančić i Marko Mamić sa po pet golova, Luka Cindrić je zabio četiri, a Željko Musa i Zlatko Horvat po tri gola. Kod Bjelorusa Andrej Jurinok je zabio šest golova, dok je Vjačeslav Saldasenka imao 12 obrana.

Vjerujete li u pobjedu protiv Norveške?

Ukupno glasova:

U prvom susretu iz naše skupine Norveška je svladala Srbiju sa 32-27 (17-17).

U idućem kolu Hrvatska će 20. siječnja igrati protiv Norveške, a prije toga će snage odmjeriti Švedska i Francuska.

HRVATSKA - BJELORUSIJA {{score}}

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider