Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi put u povijesti

Nakon Hrvatske - novi rukometni Euro: U tri države i novom formatu

Hrvatska je po drugi put bila domaćin Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko rukometno prvenstvo koje se ovog siječnja održavalo u Splitu, Poreču, Varaždinu i Zagrebu bilo je drugo kojemu je Hrvatska bila domaćin, nakon smotre iz 2000. godine kada se igralo u samo dva grada (Zagreb i Rijeka).

RUKOMETNI EURO 2018: REZULTATI SVIH UTAKMICA 

Dogodine je na redu Svjetsko prvenstvo (domaćini Danska i Njemačka), a onda u siječnju 2020. godine Europsko prvenstvo koje će po nekoliko stvari biti posebno.

Prvi put u povijesti europskih prvenstava, ali i velikih rukometnih natjecanja općenito, igrat će se u tri države - Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Finale na stadionu u Stockholmu

Ali, neće se u svugdje odigrati jednaki broj utakmica. U Austriji će se igrati u Beču i Grazu, u Švedskoj u Stockholmu, Malmou i Goteborgu, a u Norveškoj samo u Trondheimu.

Jasno, organizatori natjecanja će igrati u svojoj državi, dok će se sama završnica i borba za medalje igrati na nogometnom stadionu Tele2 Arena u Stockholmu.

Osam novih mjesta

Ovim činjenice da će se igrati u tri države, novost je i proširenje natjecanja. Europsko prvenstvo koje smo ovog siječnja gledali u Hrvatskoj bilo je zadnje sa 16 reprezentacija, od 2020. će ih na EP-u biti 24, raspoređene u četiri skupine sa po šest reprezentacija.

Po tri najbolje iz svake skupine plasirat će se u drugi krug i prenijeti bodove osvojene u međusobnim susretima s preostale dvije reprezentacije koje idu dalje. U drugom krugu bit će dvije novoformirane skupine s po šest reprezentacija, a iz tih novih skupina prve dvije momčadi će izboriti plasman u polufinale.

Najavljeno proširenje dovest će do dužeg trajanja Europskog prvenstva, ali i do toga da će reprezentacijama poput Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Poljske i Rumunjske - od kojih se nijedna nije uspjela plasirati na Euro u Hrvatsku - biti kudikamo lakše izboriti završni turnir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider