Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
REZULTAT BOLJI OD IGRE

Hrvatska napokon proigrala i pobijedila Angolu: Opet je bilo mučenje u prvih 30 minuta

Hrvatska je u drugoj utakmici na Svjetskom prvenstvu pobijedila Angolu rezultatom 28:20.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021. u Aleksandriji svladala Angolu sa 28-20 (12-11) te ujedno osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

Protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je do pobjede stigla tek u drugom poluvremenu. U prvih 30 minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, nakon prvih 15 minuta bilo je 6-4 za Angolu samo da bi Hrvatska serijom 4-0 preuzela prednost, a u toj seriji vrlo je važan bio i obranjeni sedmerac Pešića.

No, nakon što je Hrvatska po prvi put stigla do dva gola prednosti uslijedilo je isključenje Mamića što je Angola iskoristila za postizanje tri gola u nizu i prednost 9-8. Ipak, Hrvatska je s dva gola u posljednjoj minuti prvog poluvremena ipak stigla do vodstva 12-11 pred odmor.

Je li vas pobjeda protiv Angole ohrabrila za nastavak SP-a?

Ukupno glasova:

Isključenje Angolca sve preokrenulo

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15-13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18-13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, pet je dodao Ivan Martinović s pet, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

U drugom susretu 2. kola Katar je svladao Japan sa 31-29, pa nakon dva kola Katar vodi na ljestvici s četiri boda, Hrvatska je druga s tri, Japan treći s jednim, a Angola posljendja bez bodova.

Za dva dana Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Katara od 18 sati susret za prvo mjesto u skupini.

ANGOLA - HRVATSKA 20:28

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider