Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvala vam!

Katar udahnuo "život" Hrvatskoj: U neviđenoj drami nokautirali Argentince i pružili nadu Kaubojima!

Katar je u šokantnoj utakmici pobijedio Argentinu i Hrvatskoj ponudio priliku da se plasira u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je priliku za plasman u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, zahvaljujući pobjedi Katra nad Argentinom u posljednjem kolu skupine II drugog kruga. Konačan rezultat ove utakmice bio je 26:25, taman onoliko koliko je trebalo.

Sada Hrvatska ima sve u svojim rukama: ukoliko Kauboji pobijede nezainteresiranu i želučanom virozom pokošenu Dansku, koja je već ranije osigurala prvo mjesto, završit će na drugom mjestu i plasirat se u četvrtfinale gdje ih čeka Švedska, pobjednik skupine IV.

Nevjerojatno je što se sve izdogađalo u ovoj ludoj utakmici koja je imala enormni značaj za našu reprezentaciju... U jednom trenutku prvog poluvremena Argentina je imala čudesnih sedam pogodaka prednosti (11:4), ali malo po malo je Katar tu prednost topio i do odlaska na odmor smanjio na samo -1 (13:12).

U nastavku je Katar uspio okrenuti utakmicu, a onda se u finišu odvila prava drama, jer u zadnjoj sekundi katarski vratar Abidi je obranio udarac Diega Simoneta s deset metara.

Kod Katra su najbolji bili naturalizirani Kubanci Frankis Marzo (8) i Rafael Capote (6), a kod Argentine Ignacio Pizarro (7).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider