Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće im se ovo svidjeti

Slovenci objasnili otkud im sporne pizze, IHF ih brutalno poklopio zbog optužbi za trovanje

Slučaj navodnog trovanja hranom rukometaša Slovenije i dalje je jedna od glavnih tema na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenci su, baš kao i Hrvati, ipak neočekivano već u svojim domovima, no i dalje se priča o njihovu slučaju, koji će biti jedna od stvari koja je obilježila Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu.

Njihovo trovanje hranom uoči ključne utakmice protiv domaćina dobilo je na važnosti još više nakon utakmice u kojoj su vodili pet razlike, a na kraju izvukli tek neriješeno, što je u četvrtfinale odvelo Egipat.

Naravno da su zbog svega bili bijesni, no za domaće je medije direktor danske reprezentacije Morten Henriksen izjavio kako Slovencima nitko nije kriv za želučane probleme jer su naručivali hranu izvana te postoje fotografije koje to i dokazuju.

Rukometni savez Slovenije se obratio javnosti novim priopćenjem u kojem na početku zahvaljuje domaćinu Egiptu na organizaciji turnira u ovim teškim vremenima za sport, a potom još jednom priča svoju stranu priče.

''Nikad u našoj reprezentaciji nismo tražili isprike te kao i uvijek preuzimamo svu odgovornost za određeno natjecanje. Mogli smo biti bolji, ali ovaj put smo se preko noći našli u teškoj situaciji u kakvoj dosad nismo bili. Odjednom je 12 naših igrača imalo zdravstvene probleme, a trojica nisu mogla igrati.

Odmah smo pomislili na hranu. Želimo naglasiti kako nikad nismo tvrdili da nam se to dogodilo s nečijom namjerom, ali činjenica je da su neki naši igrači oboljeli. Budući da su svi u hotelu imali jednake uvjete, a nisu imali toliko problema kao mi, teško je zaključiti što se doista dogodilo'', sumnjičavi su ipak Slovenci, koji su objasnili naručivanje pizza za koje ih optužuju Danci.

''Također, želimo istaknuti kako je naša reprezentacija konzumirala isključivo hranu iz hotela ili hotelske dostave u sobu kao što je, na primjer, pizza. Što se tiče vode, pili smo isključivo onu u bocama.''

Nakon njih oglasio se službenim priopćenjem i IHF, koji tvrdi da je otvorio istragu iako im se Slovenci službeno nisu požalili u danima oko sporne utakmice.

''IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu je li se zbilja radilo o trovanju hranom, a potom smo obavijestili Sloveniju o zaključcima izvještaja Ministarstva zdravstva. Jedan se slovenski igrač prijavio u kliniku u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i proljevom. Tamo je dobio liječničku skrb, a nakon toga je liječniku voditelj slovenske delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te da probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom.

No kada je liječnik pozvao te igrače na pregled, to je liječnik reprezentacije odbio. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo istaknuti kako je sva ponuđena pomoć odbijena.

Nakon toga je organiziran sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se provjerile tvrdnje o sličnim problemima, no nitko nije prijavio te probleme'', tvrde u IHF-u.

''Nismo primili niti jednu pritužbu na hranu od bilo kojeg sudionika prvenstva. Također, u reprezentaciji Bjelorusije, koja je dijelila švedski stol sa Slovenijom, nije prijavljen nikakav problem'', poentirao je IHF, a onda na kraju poklopio naše susjede:

''Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro unatoč tvrdnjama da su i ta devetorica koja su igrala imala probleme. Na početku drugog dijela utakmice vodili su s pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni.''

Inače, već dva desetljeća predsjednik IHF-a je Egipćanin Hassan Moustafa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider