Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što je ovo bilo...

Bezidejna Hrvatska izgubila možda i ključnu utakmicu Svjetskog prvenstva: Argentina zasluženo slavi!

Hrvatska je protiv Argentine imala priliku pobjedom osigurati plasman u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva. Nije uspjela, ali nije još sve razriješeno...

U drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva Hrvatska je izgubila od Argentine s 19:23 i propustila priliku pobjedom osigurati mjesto u četvrtfinalu. Umjesto trijumfa, Kauboji su doživjeli potop u jednoj od najčudnijih utakmica naše reprezentacije u posljednjih nekoliko godina...

Po pitanju šansi za četvrtfinale još ništa nije izgubljeno, ali sada se situacija maksimalno zakomplicirala.

gol expired Razočarani Červar šokirao nakon debakla: Odlazi iz reprezentacije, objasnio je i razloge divider

Hrvatska je izuzetno loše krenula u susret poglavito u napadu te je bilo 5:0 za Argentinu, da bi Čupić postigao prvi pogodak za Hrvatsku nakon 10 i pol minuta igre.

Ipak, do odlaska na odmor Hrvatska je uspjela poravnati na 12:12, a golom Mamića početkom nastavka i povela sa 13:12. Nažalost, pokazat će se da je to bilo jedino vodstvo Hrvatske na čitavoj utakmici, Argentina je odgovorila s tri uzastopna gola i preuzela kontrolu utakmice.

Tko je bio igrač utakmice? ANKETA: Tko vam je bio najbolji Kauboj u najlošijoj utakmici Svjetskog prvenstva? divider

O bezidejnosti igre u napadu najbolje pokazuje podatak kako je Hrvatska u prvih 20 minuta drugog poluvremena postigla tek tri pogotka pa je Argentina ostvarila osjetnu prednost od 19:15 koju je znala sačuvati. Izbornik Červar tada je odlučio zaigrati sa sedam igrača u polju i bez vratara u fazi napada, ali zbog brojnih izgubljenih lopti Argentinci su takvu taktiku kažnjavali pogocima u praznu mrežu.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein sa 28:23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

Što nakon šokantnog poraza od Argentine na Svjetskom rukometnom prvenstvu?

Ukupno glasova:

HRVATSKA: Pešić 12 obrana, Šego 1 obrana, Marić, Duvnjak 1, Horvat, Šipić 1, Karačić 1, Štrlek, Čupić 7 (4), Musa, Mamić 3, Šebetić 3, Brozović, Mandić 2 (1), Jaganjac 1, Martinović.

ARGENTINA: Maciel 12 obrana i 1 gol, Bar, Fernandez 3 (1), Federico Pizarro 4, Sebastian Simonet 3 (1), Vainstein, Diego Simonet 2, Ignacio Pizarro 2, Pablo Simonet, Baronetto 3, Moscariello 1, Marcel, Carou 1, Martinez 1, Mourino 1, Bonanno 1 .

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Argentina 10 minuta.

SEDMERCI: Hrvatska 5-6, Argentina 2-3.

SUCI: Pavičević i Ražnatović (Crna Gora)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider