Tenis
SPORTOVI
Tenis
uzbudljiv meč

Petra Martić preokretom kreirala veliko iznenađenje u Cincinnatiju

U meču punom preokreta Martić je izbacila 12. tenisačicu svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić napravila je jedno od većih iznenađenja 1. kola WTA turnira u Cincinnatiju, nakon što je u meču punom preokreta svladala 12. igračicu svijeta Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 4:6, 6:4, 6:3 i nakon dva sata i 20 minuta velike borbe plasirala se u 2. kolo u kojem ju čeka 16-godišnja Amerikanka Amanda Anisimova.

Bio je to drugi meč Martić i Kasatkine te druga pobjeda naše tenisačice koja je slavila i prije tri godine na turniru u Vancouveru.

U Cincinnatiju je 27-godišnja Dućanka bolje ušla u dvoboj i povela sa 4:2 u prvom setu. No, uslijedio je prvi preokret. Sa četiri uzastopna gema 21-godišnja Ruskinja osvojila je prvi set, a kad je povela sa 4:2 u drugom činilo se da će ona izboriti mjesto u 2. kolu.

Ipak, Petra Martić je i u ovom dvoboju pokazala svoj borbeni duh te uzvratila Kasatkinoj istom mjerom, osvojivši četiri gema zaredom odvela je meč u odlučujući set. U njemu je hrvatska tenisačica prva došla do ''breaka'' i povela sa 5:2.

U osmom gemu Kasatkina je na servisu spasila tri meč-lopte i smanjila zaostatak. U devetom gemu Martić je izvukla 15:40 na početnom udarcu te petu priliku za završetak dvoboja pretvorila u veliku pobjedu.

U dvoboju s ukupno 13 oduzetih servisa naša je tenisačica iskoristila sedam od 17 prilika za ''break'', a Kasatkina šest od 24.

Martić će u 2. kolu igrati protiv 16-godišnje Amerikanke Amande Anisimove, aktualne juniorske pobjednice US Opena, koja je dobila pozivnicu za glavni ždrijeb u Cincinnatiju te u 1. kolu svladala iskusnu Mađaricu Timeu Babos sa 6:3, 6:4. Dvoboj Petre Martić i Amande Anisimove na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu.

U najzanimljivijem dvoboju 2. kola odigranom u noći s utorka na srijedu 8. nositeljica Čehinja Petra Kvitova svladala je bivšu dvostruku pobjednicu Cincinnatija Amerikanku Serenu Williams sa 6:3, 2:6, 6:3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider