Tenis
SPORTOVI
Tenis
teške prepreke za kraj

Martić i Fett na korak do glavnog turnira: Novi preokret sjajne Jane!

Jana Fett i Petra Martić izborile su 3., ujedno i posljednje kolo kvalifikacija za plasman u glavni ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska tenisačica, 20-godišnja Jana Fett plasirala se u posljednje, 3. kolo kvalifikacija za nastup na najvećem svjetskom turniru Wimbledonu, nakon što je u susretu 2. kola pobijedila Talijanku Jasmine Paolini sa 6-0, 1-6, 7-5.

Fett je do pobjede protiv Paolini stigla na sličan način kao i dan ranije protiv Amerikanke Sofije Kenin, ponovno je gubila sa 4-5 u trećem setu i suparnica joj je imala servis za meč. No, mlada je Vrbovčanka uspjela osvojiti posljednja tri gema u susretu i dobiti posljednju dionicu dvoboja sa 7-5. Protiv Paolini Fett je uspjela čak i spasiti dvije meč-lopte.

A dvoboj je krenuo idealno za Fett koja je dobila prvi set sa 6-0 za samo 26 minuta. U prvom gemu drugoga seta naša je igračica imala "break-loptu", no nakon što ju nije iskoristila stvari su se počele loše razvijati za nju i taj je set pripao Talijanki sa 6-1.

U trećem setu Fett je propustila dvije "break-lopte" u drugom gemu, još dvije u šestom gemu, te tri vezane "break-lopte" u osmom gemu. Nakon što nije iskoristila 0-40 za vodstvo od 5-3 Fett je izgubila servis i Paolini je stigla u dobitnu situaciju. No, Fett je nakon spašene dvije meč-lopte uspjela iskoristiti svoju ukupno osmu "break-loptu" u trećem setu i poravnati na 5-5. Nakon što je zadržala svoj servis, Fett je još jednom oduzela početni udarac Talijanki i stigla nadomak plasmana u glavni turnir.

Za prolazak u glavni turnir Fett će igrati protiv pete nositeljice Ruskinje Ane Blinkove.

Ranije u četvrtak u 3. kolo kvalifikacija Wimbledona se plasirala i Petra Martić, ona je u susretu 2. kola svladala Rumunjku Mihaele Buzarnescu sa 7-6 (4), 6-3.

U prvom setu niti jedna igračica nije stigla niti do "break-lopte", pa je o pobjednici odlučivao "tie-break" kojega je mnogo bolje otvorila Martić povevši sa 4-0. Tu je prednost 26-godišnja Splićanka uspjela sačuvati i dobiti prvu dionicu dvoboja. U drugom setu Martić je ostvarila "break" za 3-1, a jedini gem u kojemu je Rumunjka uspjela zaprijetiti dogodio se kod vodstva naše igračice od 4-2. Tada je Buzarnescu stigla do 15-40 no ne i do povratka u susret.

U 3. kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv prve nositeljice, Srpkinje Aleksandre Krunić, trenutačno 35 mjesta bolje plasirane igračice. Martić je sada 134., a Krunić 99. igračica svijeta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider