Tenis
SPORTOVI
Tenis
Neće biti lako

Wimbledon: Vrlo neugodan ždrijeb za hrvatske tenisače

Hrvatski predstavnici i predstavnice na Wimbledonu saznali su s kim će igrati u prvom kolu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović i Borna Ćorić doznali su imena suparnika u prvom kolu trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona. Čilić će igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera, Ivu Karlovića očekuje Britanac slovenskih korijena Aljaž Bedene, dok će Borna Ćorić igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić postavljen je za sedmog nositelja, a na startu turnira očekuje ga 33-godišnji Nijemac, trenutačno 57. tenisač svijeta. Dosad su igrali čak devet puta, a Kohlschreiber vodi 6-3 u pobjedama, pri čemu je dobio zadnja dva meča, prošle godine u Rotterdamu i 2012. u Münchenu.

Čiliću će ovo biti 11. nastup u Wimbledonu, a posljednje tri godine stigao je do četvrtfinala, što je njegov najbolji plasman u All England Clubu.

Ivo Karlović na otvaranju turnira igrat će protiv Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea. Div sa Šalate dosad je tri puta igrao protiv 27-godišnjeg Bedenea, 56. tenisača svijeta, i još uvijek čeka prvu pobjedu. Bedene je bio bolji od Karlovića ove godine u Budimpešti, lani u Acapulcu te 2011. u Beču. Karloviću će ovo biti 13. nastup u Wimbledonu, a najdalje je stigao do četvrtfinala 2009. godine.

Borna Ćorić u prvom će kolu igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona, 41. tenisača svijeta, a bit će to njihov prvi međusobni susret. Ćorić je u Wimbledonu igrao dva puta. Prije dvije godine stigao je do drugog kola, dok je lani ispao na startu turnira.

Prvi je nositelj turnira i branitelj naslova Britanac Andy Murray kojeg na otvaranju turnira očekuje kvalifikant.

Lučić-Baroni i Konjuh protiv Njemica, Donna Vekić protiv Ruskinje

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu Wimbledona igrat će protiv Njemice Carine Witthoeft, Anu Konjuh očekuje dvoboj protiv Njemice Sabine Lisicki, dok će Donna Vekić na startu turnira igrati protiv Ruskinje Natalije Vihljanceve.

Mirjana Lučić-Baroni u svom je 11. nastupu u All England Clubu postavljena za 26. nositeljicu, a na startu je očekuje 13 godina mlađa 22-godišnja Njemica Carina Witthoeft. Lučić-Baroni je dosada protiv 63. tenisačice svijeta igrala jednom, 2015. u Luksemburgu pobijedivši 2-0 u setovima. Lučić-Baroni je u Wimbledonu najdalje stigla 1999. kada je u polufinalu izgubila od Njemice Steffi Graf, a lani je ispala u prvom kolu.

Ana Konjuh postavljena je za 27. nositeljicu, a u prvom će kolu igrati protiv Njemice Sabine Lisicki. Bit će to prvi međusobni susret 19-godišnje Konjuh i osam godina starije Lisicki, trenutačno 127. tenisačice svijeta. Za Konjuh će ovo biti četvrti nastup u Wimbledonu, a najdalje je otišla u svom premijernom nastupu 2014. kada je igrala u 3. kolu.

Donna Vekić na startu turnira igrat će protiv 20. godišnje Ruskinje Natalije Vihljanceve kojoj će to biti prvi nastup na Wimbledonu. Vihljanceva je trenutačno 65. tenisačica svijeta, što je osam mjesta slabije od Donne Vekić. Za mladu hrvatsku tenisačicu ovo će biti četvrti nastup na londonskom Grand Slamu, a do sada je samo 2014. prošla prvo kolo, no zapela je u drugoj rundi.

Prva nositeljica Njemica Angelique Kleber na startu turnira igrat će protiv neke od tenisačica iz kvalifikacija, dok braniteljica naslova Amerikanka Serena Williams neće nastupiti zbog trudnoće.

Hrvatska će u glavnom ždrijebu turnira možda imati još dvije tenisačice. Jana Fett i Petra Martić stigle su do posljednjeg kola kvalifikacija i treba im još jedna pobjeda za plasman u glavni turnir.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider