Tenis
SPORTOVI
Tenis
posljednji jahač velike četvorke

Švicarski maestro "podrapao" Raonića, Đoković predao Berdychu!

Roger Federer i Tomaš Berdych posljednji su tenisači koji su izborili polufinale Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su polufinale turnira tenisača ranije u srijedu izborili najbolji hrvatski igrač Marin Čilić i Amerikanac Sam Querrey, preostala dva mjesta među četiri najbolja zauzeli su Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych.

Sedmerostruki pobjednik Wimbledona Federer plasirao se po 12. put u karijeri u polufinale u All England Clubu svladavši prošlogodišnjeg finalista, Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića sa 6-4, 6-2, 7-6 (4), dok je Berdych prošao dalje nakon što mu je trostruki wimbledonski pobjednik Srbin Novak Đoković predao dvoboj pri vodstvu Čeha od 7-6 (2), 2-0.

U "reprizi" prošlogodišnjeg polufinala Federer je u potpunosti dominirao protiv Raonića, u prva dva seta mu je tri puta oduzeo servis, da bi u trećem setu, koji se odlučivao u tie-breaku s pet osvojenih poena zaredom nadoknadio loš ulazak u odlučujuću igru i zaostatak od 0-3.

Đoković je tijekom dvoboja protiv Berdycha imao problema s desnom rukom, nakon što je izgubio prvi set zatražio je i medicinsku pomoć, no nakon što je izgubio prva dva gema drugog seta odlučio je predati susret.

Nakon ispadanja Nadala od Müllera, Murrayja od Querreyja i sada predaje Novaka Đokovića, Roger Federer ostao je posljednji predstavnik velike četvorke u ždrijebu. Najveći tenisač u povijesti lovi svoj 19. Grand Slam naslov...

 

 

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Sam Querrey (SAD/24) - Andy Murray (VB/1) 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1, 6-1

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Gilles Muller (Luk/16) 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-1

Roger Federer (Švi/3) - Miloš Raonić (Kan/6) 6-4, 6-2, 7-6 (4)

Tomaš Berdych (Češ/11) - Novak Đoković (Srb/2) 7-6 (2), 2-0 - predaja

 

PAROVI POLUFINALA:

Sam Querrey (SAD/24) - MARIN ČILIĆ (HRV/7)

Roger Federer (Švi/3) - Tomaš Berdych (Češ/11)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider