Tenis
SPORTOVI
Tenis
čestitke

Umag proglašen Europskim gradom sporta 2018.

Grad Umag, nakon što je odavno poznat kao grad sporta i rekreacije, ovu je neformalnu titulu pretvorio u službenu prilikom svečanosti proglašenja europskih prijestolnica i gradova sporta koja se u srijedu održala u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu, priopćeno je u petak iz ureda umaškog gradonačelnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Vili Bassanese, njegov zamjenik Ivan Belušić, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg te pročelnik UO za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Izaslanstvo grada Umaga predvođeno gradonačelnikom Bassaneseom na prigodnoj je svečanosti je preuzelo zastavu Europskog grada sporta za 2018. godinu i time potvrdio izvrsnost u navedenom segmentu. Izrazivši zadovoljstvo zbog dobivanja ove prestižne nagrade gradonačelnik Vili Bassanese kazao je kako to predstavlja "dodatnu potvrdu da je sklad sredine, usluga i infrastrukture u Umagu postigao najvišu razinu".

"U današnjem visokorazvijenom društvu, bavljenje sportom postalo je kategorički imperativ koji ima izravan učinak na društvenu, ekonomsku i zdravstvenu sliku zajednice. Umag je jedini grad u Hrvatskoj koji već sedam godina uspješno organizira Sajam sporta, odnosno Festival sporta, u kojem sportaši prenose svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomažu u izgradnji zdravog načina življenja i sportskog napretka", ustvrdio je Bassanese dodavši da bi građanima Umaga omogućili najbolje uvjete, svi gradski sportski objekti suvremeno su opremljeni te za umaške udruge potpuno besplatni.

"Kvalitetnim financiranjem javnih potreba u sportu podigli smo kvalitetu pedagoškog rada s mladima te broj i opremljenost sportskih objekata. Ujedno je stvorena i jedinstvena sinergija između javnog i privatnog sektora te su udovoljeni uvjeti za održavanje brojnih sportskih događaja i manifestacija na nacionalnoj i međunarodnoj razini", poručio je Bassanese.

Titula "Europski grad sporta" za Grad Umag, smatra on, ne znači samo promidžba Umaga, već i mogućnost suradnje s drugim europskim gradovima koji nose istu titulu, kao i lakša dostupnost značajnih sredstava iz Europske unije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider