Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ovako im je "odgovorila"

Nekoć je puno obećavala, a sad dominira Instagramom: Fanovi zazivaju njezin povratak

Prije pet godina iznenadila je cijeli teniski svijet i činilo se da joj je samo nebo granica, ali...

Kada je 2015. godine iznenadila cijeli teniski svijet osvojivši juniorski Wimbledon bez izgubljenog seta u dobi od samo 15 godina, mnogi su se bili spremni okladiti da je Sofija Žuk nova velika teniska zvijezda iz Rusije - zemlje koja je bijelom sportu podarila toliko velikih igračica.

No seniorske vode donijele su ipak nešto drugo, Sofijina karijera nije otišla u smjeru u kojem se to očekivalo kad je kao nepostavljena igračica šokirala sve i odjurila do konačnog trijumfa u All England Clubu. Ukupno je među seniorkama odigrala 189 mečeva i ostvarila učinak 123-66,  a najbolji plasman na WTA ljestvici joj je 116. mjesto iz prosinca 2018. godine. Ukupno je od nagrada na turnirima u karijeri zaradila oko 400 tisuća dolara.

Posljednji meč je odigrala u lipnju 2019., i to baš u Wimbledonu, gdje je u prvom kolu kvalifikacija izgubila u tri seta od Varvare Lepčenko.

Danas Sofija živi na Floridi, u Miamiju, odakle redovito objavljuje svoje fotografije u kupaćim kostimima. Preko Instagrama komunicira sa svojim obožavateljima, a u komentarima se nađe svega i svačega, od tepanja i pohvala na račun njezina izgleda pa do svakojakih pitanja. S jednim takvim suočila se nedavno, jedan obožavatelj pitao ju ej misli li se vratiti tenisu i predstavljati Rusiju na Grand Slam turnirima.

Njezin odgovor bio je: "Pa ja ne igram tenis više od godinu dana."

Kratko i jasno, iz čega se da zaključiti kako su joj neke druge stvari više na pameti od igranja tenisa. I to je u redu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider