Tenis
SPORTOVI
Tenis
Neće mu biti lako

Čilić saznao protivnika protiv kojeg će pokušati doći do povijesnog rezultata

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu Roland Garrosa igrat će protiv Švicarca Stana Wawrinke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čiliću je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao dvoboj 4. kola pri vodstvu našeg igrača od 6-3, 3-0, dok je pobjednik ovog turnira iz 2015. Wawrinka u 4. kolu nadigrao Francuza Gaela Monfilsa sa 7-5, 7-6 (7), 6-2.

Anderson se požalio na probleme s bedrenim mišićem desne noge, te je odlučio predati dvoboj nakon što je po drugi put izgubio servis u drugom setu. Čilić se tako za svoj prvi ulazak u četvrtfinale u Roland Garrosu zadržao samo 48 minuta tijekom kojih je ponovno sjajno igrao na reternu, od šest servis gemova na početnom udarcu Andersona naš je igrač osvojio njih četiri.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Andersona i šesta pobjeda našeg igrača. Čilić je tako iz četvrtog pokušaja stigao do prve pobjede u karijeri u 4. kolu Roland Garrosa, a za ulazak u četvrtfinale na terenu je proveo manje od šest sati.

Čilić i Wawrinka dosada su odigrali 13 međusobnih susreta, a omjer pobjeda je čak 11-2 u korist švicarskog igrača. Wawrinka je dobio i svih sedam posljednjih međusobnih dvoboja, a Čilić je jedine dvije pobjede ostvario u siječnju 2010., prvu u finalu turnira u Chennaiju, a drugu u 3. kolu Australian Opena.

Ranije u ponedjeljak plasman u četvrtfinale izborili su prvi tenisač svijeta Britanac Andy Murray i Japanac Kei Nishikori. Murray je u susretu 4. kola rutinski svladao Rusa Karena Hačanova sa 6-3, 6-4, 6-4, dok se Nishikori oporavio od slabog starta protiv Španjolca Fernanda Verdasca i na kraju slavio sa 0-6, 6-4, 6-4, 6-0.

Još u nedjelju prolazak u četvrtfinale osigurali su Španjolci Pablo Carreno i Rafael Nadal, Austrijanac Dominic Thiem i branitelj naslova, Srbin Novak Đoković.

U ženskoj konkurenciji u ponedjeljak su prolazak u četvrtfinale ostvarile Ukrajinka Elina Svitolina koja je sa 4-6, 6-3, 7-5 svladala našu Petru Martić nadoknadivši zaostatak od 2-5 u trećem setu, te Rumunjka Simona Halep koja je deklasirala Španjolku Carlu Suarez sa 6-1, 6-1.

REZULTATI OSMINE FINALA:

TENISAČI:

Andy Murray (VB/1) - Karen Hačanov (Rus) 6-3, 6-4, 6-4

Kei Nishikori (Jap/8) - Fernando Verdasco (Špa) 0-6, 6-4, 6-4, 6-0

Stan Wawrinka (Švi/3) - Gael Monfils (Fra/15) 7-5, 7-6 (7), 6-2

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Kevin Anderson (JAR) 6-3, 3-0 - predaja

TENISAČICE:

Elina Svitolina (Ukr/5) - PETRA MARTIĆ (HRV) 4-6, 6-3, 7-5

Simona Halep (Rum/3) - Carla Suarez (Špa/21) 6-1, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider