Tenis
SPORTOVI
Tenis
"razočarani smo"

Drastična odluka ATP-a i WTA: Otkazano čak 11 turnira, težak udarac za teniske ambicije

Nijedan međunarodni sportski događaj neće se održati u Kini ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći se odlukom kineske Vlade da se u ovoj zemlji otkazuju svi međunarodni sportski događaji u 2020., Udruga teniskih profesionaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) otkazali su sve planirane teniske turnire u Kini do kraja ove godine.

Tako su iz kalendara ATP Toura ispali jedini azijski Masters 1000 turnir u Šangaju, turnir serije 500 u Pekingu te dva turnira serije 250 u Chenngduu i Zhuhaiju.

gol expired Nedopušteni udarac: Bivši UFC borac pokazao zastrašujuću ozljedu lica, ovo ni maska ne može sakriti divider

Iz kalendara WTA Toura ispalo je čak sedam turnira među kojima se ističe WTA Finale, završni turnir osam najboljih tenisačica svijeta u Shenzhenu s nagradnim fondom od 14 milijuna američkih dolara. Otkazani su još obavezni Premier turnir u Pekingu, turnir iz serije Premier 5 u Wuhanu, Premier turnir u Zhengzhouu, WTA Elite Trophy u Zhuhaiju te turniri iz serije International u Tianjinu, Nanchangu i Guangzhouu.

"Iznimno smo razočarani što se naši turniri svjetske klase u Kini ove godine neće održati. Nažalost, ta odluka uključuje i otkazivanje Shiseido WTA Finals Shenzhen, a kao posljedica toga je i ukidanje ljestvice Porsche Race to Shenzhen", izjavio je predsjednik i izvršni direktor WTA Steve Simon zahvalivši se organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire koji neće biti održani.

gol expired Uvrijedio trofejnog veznjaka Real Madrida, no nije se nadao da će dobiti ovakav odgovor divider

"Tijekom pandemije je naš pristup bio da slijedimo lokalne upute kad je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske Vlade koja želi učiniti što je najbolje za državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana", priopćio je predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Toura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz posljednje izdanje ATP Finalsa kojemu će domaćin biti London te Next Gen ATP Finalsa u Milanu. Prvi turnir u nastavku sezone trebao bi započeti 20. kolovoza, a to je Masters 1000 Western & Southern Open koji će, umjesto u Cincinnatiju, biti igran u New Yorku neposredno prije US Opena.

WTA Tour u svom kalendaru za 2020. sada broji 14 turnira, a prvi od njih je Palermo Ladies Open koji bi trebao započeti 3. kolovoza.

gol expired Trener dobio crveni pa poludio: Nokautirao četvrtog suca, jurio za glavnim po travnjaku divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider