Tenis
SPORTOVI
Tenis
"blagoslovljena sam"

Lučić-Baroni postala prava inspiracija: Poslala snažnu poruku svima!

Mirjana Lučić-Baroni nastavlja živjeti svoj san na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u prvo četvrtfinale Australian Opena i prvo nakon 18 godina i četvrtfinala na Wimbledonu 1999. godine. Mikica je u osmini finala slavila protiv kvalifikantice Jennifer Brady sa 6:4, 6:2 i izborila meč protiv Čehinje Karoline Pliškove. Zanimljivo, posljednji put kada je Lučić-Baroni bila u četvrtfinalu Grand Slam turnira, šesta igračica svijeta bila je druga Hrvatica - Iva Majoli.

"Ovo je nevjerojatno. Uvijek sam govorila da sam svjesna da imam dobru igru, ali za napraviti ovako veliki rezultat potrebno je jako puno toga žrtvovati. Nadam se da me nitko neće uštipnuti i probuditi".

"Ja sam jako tvrd orah i jako tvrdoglava. Kada nešto želim napravit ću sve da to ostvarim. Nije garancija da ću uspjeti, ali barem ću znati da sam dala sve od sebe", rekla je Mikica i onda riskirala novčanu kaznu zbog jedne vrlo, vrlo snažne poruke svima koji se "bore u životu".

"Ne bi smjela ovo reći jer je televizija ovdje i dobit ću kaznu. Ali, recite je.. se svima koji vam kažu da ne možete nešto ostvariti! Samo prionite poslu i radite to sa srcem", rekla je Lučić-Baroni i zaradila ovacije cijelog stadiona.

Prava si inspiracija mnogima. To je to u tvom igračkom boksu uz tebe.

"Ja sam zaista blagoslovljena djevojka. Imam trenera Marina, fizioterapeuta, prijatelje, obitelj. Svi kod kuće, braća, sestre, suprug, moja majka... Svi su bili nevjerojatna podrška kada ništa nije funkcioniralo i išlo kako treba. Imala sam teške godine u prošlosti, ali sam blagoslovljena i jako sretna s obitelji koju imam".

Kako tijelo drži?

"Sutra navečer još imam četvrtfinale parova haha. Ne odustajem. Gledajte, jedna noga mi je već zamotana. Možda ću u idućem meču imati još pokoji zavoj, ali idem dalje", zaključila je Mikica.

Lučić-Baroni će u četvrtfinalu, u noći s utorka na srijedu, igrati protiv pete igračice svijeta Pliškove. Dosada su se susretale čak pet puta i trenutni rezultat je 3:2 u korist Čehinje. Posljednji meč igrale su krajem 2015. godine i tada je Pliškova slavila sa 7:6, 5:7, 7:6.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider