Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Tenis
senzacija turnira

Čudesna Mirjana u polufinalu AO-a: ''Ne mogu vjerovati, u šoku sam''

Mirjana Lučić-Baroni napravila je još jedan podvig na ovogodišnjem Australian Openu i

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirjana Lučić-Baroni senzacionalno se probila do polufinala Australian Opena pobijedivši u četvrtfinalu petu tenisačicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-4, 3-6, 6-4 nakon jednog sata i 47 minuta igre. Za plasman u svoje drugo pojedinačno Grand Slam finale nakon Wimbledona 1999. Mirjana će se boriti protiv Amerikanke Serene Williams.

"Nikada neću zaboraviti ovaj dan, ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo", izjavila je hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni neposredno nakon što je u Rod Laver Areni u Melbourneu svladala petu tenisačicu svijeta.

"Ne mogu vjerovati. Ovo je čudesno. Mogu samo reći da je Bog milostiv. Ne mogu vjerovati da sam ponovno u polufinalu. Malo sam šokirana", izjavila je Lučić-Baroni u razgovoru s nekadašnjom proslavljenom australskom tenisačicom Rennae Stubbs koja je do ove godine bila jedina igračica koju je Hrvatica s američkom adresom uspjela pobijediti u Melbourne Parku u pojedinačnoj konkurenciji.

Dvoboj pun preokreta

Bio je to dvoboj prepun preokreta u kojem su obje tenisačice napravile po sedam 'breakova', iako se radi o igračicama s odličnim servisima.

Prva je do prednosti stigla Pliškova i povela 3-1. No, od Lučić-Baroni je stabilizirala igru, reternima je potpuno uništila servis, jedno od najjačih oružja češke tenisačice, te osvojila sedam od sljedećih osam gemova. To joj je donijelo prvi set i prednost 2-0 u drugom.

Tu je došao red na drugi veliki obrat u meču i povratak Pliškove. Sada je Čehinja osvojila šest od sljedećih sedam gemova te odvela meč u treći set. Odlučujuća dionica dvoboja bila je priča za sebe.

Tenisačice su češće lomile servis suparnice nego što su uspjevale osvajati gemove na početnom udarcu, ali Lučić-Baroni je prva došla do prednosti i povela 3-1. Ta prednost nije dugo trajala, jer je Pliškova osvojila sljedeća tri gema i povela 4-3. U tom je trenutku 34-godišnja hrvatska tenisačica zatražila liječničku pomoć, a da bi joj stavili dodatni povez na već povijenu lijevu natkoljenicu, Lučić-Baroni je morala otići do svlačionice. Nakon šestominutnog prekida se vratila i učinila nešto nevjerojatno.

Iako je do tada sedam puta izgubila servis prvo je osvojila gem na početnom udarcu bez izgubljenog poena, zabivši i tri asa, za izjednačenje na 4-4. Potom je napravila 'break' za 5-4 ostavivši Pliškovu bez poena. Servirajući za pobjedu i prolaz u polufinale Mirjana je prepustila 24-godišnjoj Čehinji svega jedan poen. Kad je posljednja lopta Pliškove završila u mreži, a Lučić-Baroni osvojila 11. od 12 poena odigranih nakon što joj je ukazana pomoć, naša je tenisačica po drugi put u karijeri postala sudionicom pojedinačnog polufinala na Grand Slam turnirima, 17 i pol godina nakon što je zaigrala u polufinalu Wimbledona 1999.

"Jednog ću dana ispričati veliku priču o onome što mi se dogodilo"

Na pitanje kako se osjeća nakon svega što je proživjela i uspjela ostvariti još jedan sjajan rezultat, 34-godišnja Lučić-Baroni je rekla:

"Jednog ću dana ispričati veliku, dugačku priču o onome što mi se dogodilo. Nisam mogla ni sanjati da ću ponovno biti u ovoj poziciji."

Boreći se da ne brizne u plač, uz ovacije s tribina Rod Laver Arene, Mirjana je nastavila: "Znam da svakoj tenisačici ulazak u polufinale znači mnogo, ali za mene je to nešto posebno. Nikada neću zaboraviti ovaj dan i ovih nekoliko posljednjih tjedana. Ovime je ispravljeno sve ono loše što mi se u životu dogodilo. Doista je nevjerojatno da sam bila tako snažna i da sam se ustrajala u svojoj borbi."

"Morate promijeniti ovaj teren"

Na kraju je nešto rekla i o ključnim trenucima u meču i gemu u kojem je servirala za pobjedu, a bila na strani terena na kojoj je sunce tenisačicama išlo ravno u oči.

"Morate promijeniti ovaj teren. Bilo je gotovo nemoguće servirati s te strane. Ne pomažu ni sunčane naočale. Doista je teško vidjeti. No, osjećala sam se potpuno smireno i samo sam išla za svojim udarcima", rekla je Lučić-Baroni koju već za 24 sata očekuje borba za prvo pojedinačno finale na Grand Slam turnirima, a njezino tijelo, posebno lijeva noga, trpi sve jače bolove.

"Napravit ću sve da se oporavim. Pokušat ću ostati mirna i nastaviti uživati u svakoj sekundi, kao što sam i do sada uživala", zaključila je Lučić-Baroni koja u polufinalu čeka bolju iz dvoboja najbolje Britanke Johanne Konte i Amerikanke Serene Williams koja je u lovu na osmi trijumf u Melbourneu i rekordni 23. Grand Slam naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider