Tenis
SPORTOVI
Tenis
''Nikad se nisam predavao''

Marina sustigle emocije, Federer pred svijetom poručio: ''On je heroj''

Finale Wimbledona nije izgledalo onako kako smo zamišljali, no sport je nekad okrutan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bajka je završila na malo ružan način. Roger Federer pomeo je našeg Marina Čilića u finalu Wimbledona, ali na kraju možemo i moramo biti ponosni na najboljeg hrvatskog tenisača koji još uvijek može postati najbolji Hrvat u povijesti.

Čilić je na društvenim mrežama dobio veliku potporu iako je bilo onih koji nisu razumjeli njegove probleme. Sigurni smo kako će nakon ovog finala, kojeg je gledao cijeli svijet, Marin dobiti puno novih fanova. Nije odustao kao neki puno veći od njega.

''Tako sam radio cijelu karijeru, nikad nisam odustajao. Nisam predao, nisam to želio napraviti'', rekao je nakon finala Čilić u svom govoru na centralnom terenu Wimbledona.

Baš kao i za vrijeme meča, Marina su sustigle emocije. Opet je krenula suza.

''Bilo je ovo nevjerojatno putovanje. Igrao sam najbolji tenis u svom životu. Želim zahvaliti cijelom mom timu i svim navijačima u Hrvatskoj. Znam da je bilo teško danas. Vjerujem da ovo nije posljednji put, ja ću se vratiti'', poručio je Marin koji je dobio veliki pljesak publike, ali i najvećeg šampiona u povijesti.

Može li Marin Čilić opet doći do finala Wimbledona?

Ukupno glasova:

Roger Federer osvojio je svoj osmi Wimbledon i čak 19. Grand Slam titulu.

''On je heroj, nekad je to okrutno. Treba biti ponosan na sebe i vjerujem da ćeš uskoro otići do kraja'', rekao je Fedex okrenuvši se prema Čiliću.

Po povratku na teren početkom ove godine Federer, koji će za 23 dana napuniti 36 godina, igra fantastično. U siječnju je osvojio Australian Open, svoj 18. "grand slam", tijekom proljeća je slavio na dva velika turnira u SAD-u u Indian Wellsu i Miamiju, a u srpnju je stigao i 19. "grand slam" naslov u Wimbledonu.

"Osvojiti naslov bez izgubljenog seta je čarobno, još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Nakon lanjskog poraza nisam bio siguran kako ću izboriti još jedan finale, ali sam uvijek vjerovao u to", kazao je Federer.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider