Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ovo nismo očekivali

Federer nahvalio Đokovića kao nikada do sad

Iako su dugogodišnji rivali, Roger Federer odao je priznanje najboljem tenisaču svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od nekada najboljeg tenisača svijeta, Rogera Federera, nismo baš navikli slušati kako hvali svog suparnika Novaka Đokovića. No, s obzirom na to kakvu godinu Đoković ima iza sebe, ni Švicarac nije mogao ostati imun. 

Švicarac je izjavio da je Đokovićeva sezona bila izuzetna i da su stvari koje Novak radi u tenisu ''lude''.

U jednom razgovoru za medije, Roger se osvrnuo i na finale posljednjeg Grand Slama u New Yorku, koje je Novak izgubio od Danila Medvedeva.

gol expired Nakon suza u finalu US Opena, Đoković stigao u Sarajevo pa zapjevao u društvu Milorada Dodika divider

''To što je on uradio je ludo. Bilo je sjajno gledati ga na US Openu kako pokušava osvojiti kalendarski Grand Slam. Mislim da ga je moguće osvojiti. Dolazili smo blizu takvog rezultata, ali znate kako je, nekad vam za to treba i malo sreće. Potrebno vam je sve, morate biti uporni jer je teško, ali izvodljivo'', rekao je Federer.

Da je pobijedio, srpski tenisač postao bi čovjek sa najviše GS titula u karijeri, ali i prvi igrač nakon Roda Lavera sa sva četiri Grand Slam trofeja u istoj sezoni.

"Moram pitati Roda Lavera što je mislio dok je iz prvog reda na US Openu gledao kako Novak Đoković igra. Naravno, ono što je Đoković uradio ove sezone je zaista izuzetno'', zaključio je Švicarac. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider