Tenis
SPORTOVI
Tenis
zašto ga ne vole?

Đoković je kralj Australian Opena, ali nije pozdravio publiku: Objasnio je svoj potez

Novak Đoković po osmi je put osvojio Australian Open.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatni Novak Đoković osvojio je čak osmi naslov na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu. To je čak 17. Grand Slam turnir u Đokovićevoj kolekciji i sada mu Rafael Nadal bježi s dva naslova više, a Roger Federer s tri.

No to se može promijeniti već krajem ove godine, kada Đoković planira postati najveći tenisač u povijesti. Nadal će za povećanje prednosti pred srpskim tenisačem i izjednačenje Fedexa imati u svibnju na ''njegovu'' Roland Garrosu.

''Najbitniji su mi Grand Slamovi, kao što sam već govorio, ali i broj tjedana na prvom mjestu ATP ljestvice. Zbilja bih htio to ostvariti i radim na tome. No radim i na tome da pružim svojoj djeci što kvalitetnije vrijeme. Uskoro ću malo usporiti i više birati turnire. Nadam se da ću postati najveći u povijesti, možda već ove ili sljedeće sezone'', iskren je bio Novak u Melbourneu.

Sam protiv svih

Međutim, i ovaj naslov prati priča oko navijača. Ne vole ga na US Openu, ne vole ga u Wimbledonu, no čini se da ga ne vole, barem ne kao Rafu i Rogera, ni u Melbourneu, gdje je čak osam put otišao do kraja. Njegovi se fanovi pitaju kako je to moguće i čime je zaslužio takav tretman.

Federer je omiljen u cijelom svijetu, baš kao i Rafa Nadal, a za Đokovića ne navija većina ni na Rod Laver Areni, čak i kada u finalu igra protiv Dominica Thiema. Baš kao i na Wimbledonu, gdje je u finalu protiv Federera okrenuo meč i pobijedio u izrazito neprijateljskoj atmosferi, ni u finalu u Melbourneu nije napravio svoj tradicionalni pozdrav publici.

''Radim stvari koje osjećam u tom trenutku da su iskrene. Kada to ne osjećam, onda to ne radim. Ne radim jer osjećam da okolnosti i situacija na terenu nisu takvi da to napravim iako bih se možda trebao izdignuti iznad te situacije. Ali OK, čovjek sam. Svi mi griješimo i doživljavamo život na različit način'', rekao je Đoković na press-konferenciji srpskim medijima, koji su bijesni zbog odnosa prema njihovom tenisaču.

Iako će Đoković vjerojatno stići i prestići Nadala i Federera po rezultatima, titulu najvećeg u povijesti očito za većinu teniskih fanova neće nikad nositi. Neki mu zamjeraju da se previše žali za vrijeme i nakon mečeva te da nije posve iskren. Je li to baš pošteno ili nije, ostavljamo vama da prosudite…

gol expired Liverpool 30 godina čeka titulu, a ona bi po mnogočemu mogla ući u povijest engleskog nogometa divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider