Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup završnica

Hačanov preokrenuo protiv Ćorića, Hrvatska izgubila od Rusije u Madridu

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za 17. tenisača svijeta

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija krenula je u obranu naslova pobjednika Davis Cupa porazom od Rusije sa 0-3 u susretu 1. kola B skupine završnog turnira novog formata Davis Cupa.

Nakon što je u prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6, u drugom meču je naš prvi reket Borna Ćorić izgubio od Karena Hačanova 7-6 (4), 4-6, 4-6.

U posljednjem meču Hačanov i Rublev su u igri parova bili bolji od Ivana Dodiga i Nikole Mektića sa 7-6 (3), 6-4.

Gojo bez šanse protiv Rubljova

U prvom meču dana Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen je od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6 poslije sat i osam minuta igre.

Borna Gojo (ATP-280), koji je tek prije tri mjeseca krenuo u svijet profesionalnog tenisa, loše je krenuo u meč protiv favoriziranog Rubljova, 23. igrača svijeta. Izgubio je servis već u prvom gemu, ali uspio se pribrati i odmah uzvratiti "breakom". No, ostatak prvog seta bio je "jednosmjerna ulica" u kojoj je ruski tenisač još dva puta oduzeo servis Goji. Na startu drugog seta Gojo je imao dvije vezane "break-lopte", ali ih nije iskoristio. Kazna je stigla vrlo brzo, Rubljov dolazi do "breaka" i rutinski zaključuje meč u svoju korist.

Gojo je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića. Privremeni izbornik Franko Škugor odlučio se za njega jer je smatrao da će se bolje snaći na bržoj podlozi od Nine Serdarušića.

gol expired Hrvatska bez šansi u prvom meču: Rusiji prvi meč na završnom turniru Davis Cupa divider

U drugom susretu naš prvi reket Borna Ćorić izgubio od Karena Hačanova 7-6 (4), 4-6, 4-6.

Ćorić ostao bez snage protiv Hačanova

Ćorić je dobro otvorio meč, dobio je prvi set, nažalost u nastavku seta ostao je bez snage nakon nedavne viroze i Hačanov je okrenuo rezultat u svoju korist.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za 17. tenisača svijeta. Prva dva meča Ćorić je dobio 2017. u Rotterdamu i Milanu.

U prvom setu do rezultata 3-3 nije bilo previše uzbuđenja i oba tenisača sigurno su držala svoje servise. Prvi je do prilike stigao ruski tenisač koji je prvi vodstvu 4-3 imao tri vezane break lopte. Međutim, Borna je sjajno odigrao nastavak gema i uspio je izjednačiti na 4-4. Set je potom razriješen u trinaestoj igri. Hačanov je uz mini break poveo 2-0, no Borna je u nastavku uzvratio s dva oduzeta servisa i rezultatom 7-4 dobio 'tiebreak'.

U drugom setu Rus je uspio izjednačiti, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Hačanov napravio break za vodstvo 4-3. U idućem gemu je Borna imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio.

U trećem setu Ćorić je očito ostao bez snage. U petom gemu je spasio čak četiri break lopte, ali u sedmoj igri nije i Rus je stigao do velike prednosti koju je obranio do kraja meča.U našoj skupini je i Španjolska, koju predvodi prvi tenisač svijeta Rafael Nadal.

U srijedu protiv domaćina Španjolske

U utorak se sastaju Španjolska i Rusija, a u zadnjem susretu u skupini Hrvatska, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, u srijedu će igrati protiv Španjolske.

Na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu sudjeluje 18 reprezentacija podijeljenih u šest skupina, a u četvrtfinale će se plasirati pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinale je na rasporedu u četvrtak i petak, dan kasnije je polufinale, a u nedjelju, 24. studenoga, je finale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider