Tenis
SPORTOVI
Tenis
uznemirujući video

Prijeti li otkazivanje Australian Opena? Slovenka kolabirala, kvaliteta zraka u "crvenom"

Veliki problemi pojavili su se na startu kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir sezone - Australian Open.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana kvalifikacija za prvi Grand Slam turnir teniske sezone, Australian Open, organizatori su naišli na velike probleme. Zbog požara koji haraju Australijom posljednjih mjeseci kvaliteta zraka u Australiji značajno je pokvarena. 

"Kvaliteta zraka varira od umjerene do opasne", stoji u priopćenju EPA Victorije, institucije zadužene za zaštitu okoliša. 

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Upravo je zbog te kvalitete zraka Slovenka Dalila Jakupović bila primorana predati svoj meč kvalifikacija. Nakon što je dobila prvi set i bila blizu tie-breaka u drugom, Jakupović je u jednom trenutku počela kašljati, nakon čega je kolabirala te je morala biti iznesena s terena. 

Na probleme s disanjem i bolovima u prsima požalila se i bivša finalistkinja Wimbledona Eugenie Bouchard, koja je nakon liječničke stanke ipak nastavila svoj dvoboj te slavila protiv Kineskinje You Xiaodi. 

gol expired Srpski izbornik nakon poraza: ''Želim Hrvatskoj da osvoji medalju zbog navijača, volio bih da su i naši takvi'' divider

Organizatori su dali naslutiti da će, ako se problemi nastave, razmisliti o otkazivanju, odgađanju ili nekoj trećoj opciji.

"Daljnje odluke bit će donesene na temelju sljedećih mečeva. U bliskoj smo komunikaciji s našim liječničkim timom, uredom za meteorologiju i znanstvenicima iz EPA Victorije. Zdravlje i sigurnost naših igrača, svih uključenih u organizaciju te navijača najbitnija su stvar i daljnje odluke ćemo donositi za njihovu dobrobit", stoji u priopćenju organizatora.  

Kvalifikacije za Australian Open započele su danas, a glavni turnir počinje idućeg ponedjeljka i traje do 2. veljače. 

gol expired Razočaranje u srbijanskim medijima: "Brukanju je stigao kraj. Bili smo viceprvaci, a sada – debakl" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider