Tenis
SPORTOVI
Tenis
korak bliže broju 1

Roger Federer i Alexander Zverev za naslov u Montrealu!

Roger Federer i 16 godina mlađi Alexander Zverev igrat će u finalu ATP Masters 1000 turnira u Kanadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski tenisač Roger Federer i mladi 20-godišnji Nijemac Alexander Zverev finalisti su ATP turnira iz serije Masters 1000 u Montrealu. Švicarac je u polufinalu sa 6-3, 7-6 (5) svladao Nizozemca Robina Haasea, dok je Zverev sa 6:4, 7:5 bio bolji od kanadske senzacije Denisa Shapovalova.

Veliki Švicarac Roger Federer i dalje je neporažen na turnirima iz serije Masters 1000 ove godine, nakon što je u dva relativno glatka seta riješio nizozemskog tenisača Haasea, koji je po prvi put u svojoj karijeri zaigrao u polufinalu turnira ove razine. Tijekom proljeća Federer je slavio na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, te tako stigao do 27 naslova na turnirima ovoga ranga.

U nedjelju će imati priliku osvojiti svoj 28. Masters 1000 turnir, treći u Kanadi, ali prvi u Montrealu. Naime, dosada je dva puta slavio u Torontu, "davne" 2004. i 2006. godine.

U finalu će igrati protiv Nijemca Zvereva, 8. tenisača svijeta. On je uz manje poteškoće slavio protiv domaće uzdanice Shapovalova, koji je u ranijim rundama izbacio Juan Martina del Potra i Rafu Nadala.

Federer i Zverev igrali su do sada četiri puta i rezultat je poravnat na 2:2. Posljednji su put igrali na travi Hallea i tu je Švicarac uvjerljivo slavio. Zverev je dobio meč na Hopman Cupu početkom godine, što je Federeru bio povratnički turnir nakon šest mjeseci stanke zbog ozljede koljena.

Meč za titulu prvaka Montreala započinje u 22 sata po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider