Tenis
SPORTOVI
Tenis
djevojke nazadovale

Marin Čilić zadržao renking karijere uoči Wimbledona

Objavljene su ljestvice najboljih tenisača i tenisačica uoči trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je uoči početka trećeg Grand slam turnira sezone u Wimbledonu ostao na šestom mjestu na najnovijoj ATP ljestvici.

Prošlotjednu 23. poziciju zadržao je Ivo Karlović, dok je Borna Ćorić pao tri mjesta na 45. poziciju. Kristijan Mesaroš je također nazadovao i to šest mjesta pa je sada 277. tenisač svijeta, dok je Franko Škugor, koji je prošli tjedan kroz kvalifikacije stigao do glavnog turnira u Eastbourneu, gdje je zaustavljen u prvom kolu, napredovao 15. mjesta do 289. pozicije.

Među vodećima nema promjena. Prvi je Škot Andy Murray, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Stan Wawrinka.

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni pala je jedno mjesto na novoj WTA ljestvici i sada se nalazi na 28. poziciji. Pad su zabilježile i ostale hrvatske tenisačice, pa je tako Ana Konjuh nazadovala jedno mjesto i sada je 29. tenisačica svijeta, kao i Donna Vekić koja je pala na 58. poziciju. Petra Martić se spustila na 135. mjesto, dok je Jana Fett pala dva mjesta na 146. poziciju.

Među prvih deset tenisačica nema nikakvih promjena. Njemica Angelique Kerber ima samo 115 bodova prednosti ispred drugoplasirane Rumunjke Simone Halep uoči početka trećeg Wimbledona, a trećeplasirana Čehinja Karolina Pliškova zaostaje za Njemicom 180 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider