Tenis
SPORTOVI
Tenis
đoković se također provukao

Nadal izgubio pojedinačni meč, ali na kraju herojski odveo Španjolsku u polufinale ATP Cupa

Španjolski tenisači posljednji su izborili polufinale ATP Cupa nakon velike drame, ali i pobjede nad Belgijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tenisači Španjolske posljednji su polufinalisti premijernog izdanja ATP Cupa, momčadskog natjecanja 24 reprezentacije koje se održava u Australiji. Za mjesto u nedjeljnom finalu u subotu će se boriti protiv Australije, dok će u drugom polufinalu igrati Srbija i Rusija.

gol expired Španjolski izbornik napao organizatore rukometnog Eura: "Zašto nemamo svi iste uvjete?!" divider

Španjolska je za plasman u polufinale pobijedila Belgiju s 2:1, iako je najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal doživio prvi pojedinačni poraz na ovom natjecanju. Svladao ga je najbolji belgijski tenisač David Goffin sa 6:4, 7:6 (3) i tako odveo meč do odlučujuće igre parova, nakon što je prethodno Roberto Bautista Agut nadigrao Kimmera Coppejansa sa 6:1, 6:4.

U parovima je Nadal udružio snage s Pablom Carreno-Bustom, a u vrlo neizvjesnom dvoboju španjolski dvojac pobijedio je Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 6:7 (7), 7:5, 10:7. Belgijci su u desetom gemu drugog seta bili na dva poena do pobjede, ali su izgubili tri gema zaredom te potom s dvije dvostruke pogreške pomogli suparnicima na putu do trijumfa u odlučujućem tie-breaku.

gol expired Internet bez milosti nakon sukoba Messija i Joaa Felixa: "Cristiano je bolji od tebe" divider

Srbija je u četvrtfinalu sa 3:0 nadigrala Kanadu. Dušan Lajović sa 6:4, 6:2 bio je bolji od Felixa Auger-Aliassimea, dok je Novak Đoković zapečatio plasman u polufinale svladavši Denisa Shapovalova sa 4:6, 6:1, 7:6 (4). U revijalnom dvoboju parova su Viktor Troicki i Nikola Čačić pobijedili Petera Polanskog i Adila Shamasdina sa 6:3, 6:2.

U subotu, od 1 sat poslije ponoći po srednjoeuropskom vremenu, za finale će se boriti Srbija i Rusija, a u 8:30 trebao bi započeti polufinalni dvoboj Australije i Španjolske.

gol expired Shields jedva prošla vagu, Ivana ju vrhunski provocirala: Amerikanka tek naknadno uzvratila divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider