Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Naprijed, Vatreni!

Od Dohe do Al Wakraha: Pogledajte kako su tekle navijačke pripreme za utakmicu Japan - Hrvatska

Od 16:00 Hrvatska igra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Navijačko zagrijavanje za utakmicu Japan - Hrvatska trajalo je od ranih jutarnjih sati, i diljem Hrvatske i u Katru.

15:00 Naši novinari javili su se iz Al Wakraha točno sat vremena prije utakmice.

13:57 Najpoznatija hrvatska navijačica Ivana Knoll završila je u svim svjetskim medijima, fotografirali su je i Katarci, koji su objasnili da su to napravili kako bi je - osudili.

13:12 Gibon iz zagrebačkog zoološkog vrta prognozirao je pobjedu Hrvatske protiv Japana.

12:38 Legendarni Mirko Filipović u Japanu ima kultni status pa ga je posjetila jedna japanska novinarska ekipa. Pogledajte što je napravio njihovu novinaru.

11:53 Navijači su pred hotelom poslali posebnu poruku Jošku Gvardiolu poigravši se s njegovim prezimenom.

11:28 Danas bi se tribina trebala čuti i jedna nova pjesma posvećena hrvatskoj reprezentaciji. Među navijačima dijele se letci sa stihovima:

Nije to obična tkanina
srce mi ko najveća planina
ponosa me uhvati navala
kad se zavijori iznad naših glava
Lijepe naše, Hrvatske zastava

11:06 Premijer Andrej Plenković zajedno s još nekoliko ministara posjetio je izbornika Zlatka Dalića i delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza u hotelu u kojem su smješteni Vatreni.

11:03 Ovoga puta spasio ih je jedan Indijac. Našli su ga u jednom od prodavaonica na Souq Waqifu. Prvo su je sašili, a dan kasnije skratili na 30-tak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da je razvuku za vrijeme intoniranja himne.

"Čovjek je mislio da imamo neku zastavicu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara, primio se za glavu. Međutim, uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Janoub", dodao je Dobrinić.

10:49 Dado Čor, jedan najzaslužnijih iza priče o zastavi koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih je dana imao mnogo posla. Zastava se rasparala na nekoliko mjesta, pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souq Waqifu do krojača kako bi je ponovo sašio.

Slične probleme imali su i u Rusiji, a najveći show bio je u Nižnjem Novgorodu, gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

"Pronašli smo je na ruskom Njuškalu", kazali su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimale brojne TV kuće i fotoreporteri.

Lovren, Gvardiol i Majer spustili se iz hotela pozdraviti navijače

10:45 Među navijačima koji su došli pružiti podršku Vatrenima bio je i Zagrepčanin Robert Holjevac, koji je 100 posto slijep. Međutim, to ga nije spriječilo da već godinama uživo prati utakmice hrvatske reprezentacije. Bio je u Portugalu, Poljskoj, Moskvi. Bio je i 2006. u Nurnbergu na posljednjoj utakmici Hrvatske i Japana koja je završila 0:0.

"Vjerujem da ćemo ih danas pobijediti, bolji smo", kazao je Holjevac.

10:31 "Ovo je postao ritual prije svake utakmice, nema ga smisla sada prekidati. Zastava je donijela sreću reprezentaciji, pa smo našim igračima željeli još jednom pružiti podršku uoči važne utakmice", kazao je Bruno Dobrinić iz Crikvenice.

U hrvatskom stožeru također, žele da se ova priča nastavi, momčad je izolirana u hotelu i dolazak navijača pojačava igračima osjećaj podrške. Ovoga puta među navijače su se spustili Dejan Lovren, Joško Gvardiol i Lovro Majer. Lovren je podijelio i mnoštvo autograma i selfija.

Legendarna zastava skraćena za 30-ak metara i može na stadion!

10:22 Ovoga puta, novost je da će ta zastava biti i na utakmici. Naime, zastava je skraćena za nekih 30-ak metara, a sve s ciljem kako bi mogla biti unešena na stadion.

Prvi put zastava je razvučena prije utakmice s Kanadom kada su navijači priredili iznenađenje Vatrenima. Izbornik Zlatko Dalić bio je jedan od rijetkih koji je znao za to iznenađenje. Vidno emotivan spustio se među navijače i gotovo svakom ponaosob pružio ruku.

"Ovo nam je trebalo", kazao je tada izbornik svjetskih doprvaka. Slično se ponovilo i prije utakmice protiv Belgije i jutros - zastava je zaviorila plažom, navijači su otpjevali set navijačkih i tako još jednom pružili svoju podršku Vatrenima.

10:04 Hrvatski navijači ponovno su ispred hotela u kojem su smješteni Vatreni razvili onu golemu zastavu s natpisom "Croatia", dugačku 200 metara.

Očekuje se oko 1000 hrvatskih navijača

9:37 Na stadionu se očekuje ne odveć velika brojka hrvatskih navijača. Procjene Hrvatskog nogometnog saveza kreću se oko 700, dok one nešto optimističnije prognoze spominju 1000 pristaša Vatrenih na stadionu. Cijene ulaznica za ovu utakmicu su bile u rasponu od 100-tinjak eura pa do otprilike 300 koliko su koštala ona najbolja mjesta na stadionu Al Janoub.

9:00 Japan i Hrvatska igrat će u Al Wakrahu koji je drugi po veličini grad u Katru i od njihove prijestolnice Dohe udaljen je oko 20 kilometara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider