Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neće dobiti medalju

Dopingirana 15-godišnja Ruskinja dala zanimljivo objašnjenje skandala: Vjerujete li joj?

Kamila Valijeva tvrdi da je doping skandal izazvan pogreškom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petnaestogodišnja ruska umjetnička klizačica Kamila Valijeva, upletena u dopinški skandal na Zimskim olimpijskim igrama, branila se na saslušanju tvrdnjom da je greškom uzela lijek za srce njezina djeda, rekao je u utorak dužnosnik MOO-a.

Valijeva je iznijela taj argument na saslušanju pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) o tome treba li joj dopustiti nastavak natjecanja u Pekingu, rekao je Denis Oswald, stalni predsjedavajući Disciplinske komisije Međunarodnog olimpijskog odbora.

"Njezin argument je bio da se ova kontaminacija dogodila miješanjem s proizvodom koji je uzimao njezin djed", rekao je Oswald.

Ranije je MOO na konferenciji za novinare rekao da Valijevin "B" uzorak tek treba analizirati unatoč početnom pozitivnom rezultatu.

gol expired Prelijepa Ruskinja, koja je prozivala i Putina, provocirala novinara da joj zaviri u donje rublje divider

Valijeva neće na ZOI-ju dobiti medalju

Tinejdžerki je CAS odobrio da se natječe u pojedinačnoj konkurenciji u utorak nakon što se CAS složio s odlukom Ruske antidopinške agencije (RUSADA) da joj ukine zabranu.

Valijeva je testirana na svojem državnom prvenstvu 25. prosinca, ali pozitivan test na zabranjeni lijek za anginu otkriven je tek 8. veljače, nakon što se već natjecala na Igrama u Pekingu.

"Ovi protekli dani su mi bili jako teški. Kao da nemam više emocija. Sretna sam što ću ipak klizati, ali sam istovremeno emocionalno umorna", kazala je Valijeva za rusku TV.

Ako Valijeva završi među prva tri u ženskoj pojedinačnoj konkurenciji, dodjela medalja neće se održati tijekom ovih Igara. MMO je objasnio kako će se "radi pravednosti među sportašima" čekati da se utvrdi ili ne utvrdi je li ili nije postojalo kršenje antidopinških pravila kod Valijeve, što obično traje nekoliko mjeseci, kako bi odredilo postolje timski događaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider