Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ždrijeb na ledu

Izvučeni brojevi za ženski slalom: Holdener otvara, aktualna pobjednica šesta

Poznata je startna lista ženskog slaloma.

Švicarka Wendy Holdener otvorit će 13. izdanje ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se u subotu održati na sljemenskom Crvenom spustu.

Ždrijeb brojeva je održan na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a skijašice su na izvlačenje brojeva dolazile na klizaljkama. Program su vodili Ivica & Ivica. Poznati novinar Ivica Blažičko, te najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić.

"S obzirom na kvalitetu staze neće biti odlučujući broj. Staza će izdržati i za one s većim brojevima," kazao je Ivica Kostelić dodavši: "U ženskoj utrci nismo imali sreće s ozljedama pa će jedina naša predstavnica biti Andrea Komšić."

Mlada hrvatska skijašica nastupit će sa startnim brojem 58.

Braniteljica naslova pobjednice na Sljemenu i trenutačno vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin izvukla je startni broj šest.

"Uvijek se lijepo vratiti u Zagreb. Sigurna sam kako će biti zanimljivo, dosta cura može do pobjede," kazala je najbolja skijašica današnjice koja je na Sljemenu slavila tri puta.

Rekorderka je Austrijanka Marlies Schild s četiri pobjede, Finkinja Tanja Poutiainen je pobijedila dva puta, a po jednu pobjedu imaju Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, Francuskinja Sandrine Aubert i Njemica Maria Riesch.

Prva vožnja ženskog slaloma počinje u 13 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju koja je na programu od 16.00 sati.

STARTNA LISTA

1. Wendy Holdener (Švi)
2. Katharina Liensberger (Aut)
3. Bernardete Schild (Aut)
4. Frida Hansdotter (Šve)
5. Petra Vlhova (Slk)
6. Mikela Shiffrin (SAD)
7. Anna Swenn Larsson (Šve)
8. Michelle Gisin (Švi)
9. Roni Remme (Kan)
10. Christina Geiger (Njem)
11. Lena Durr (Njem)
12. Erin Mielzynski (Kan)
13. Chiara Costazza (Ita)
14. Irene Curtoni (Ita)
15. Katharina Truppe (Aut)
16. Laurence St. Germain (Kan)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider