Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Vancouver na pragu NHL finala, sjajan potez kanadskog Hrvata!

Korak od borbe za Stanley Cup nalaze se hokejaši Vancouver Canucksa nakon što su u nedjeljnom, četvrtom srazu finalne serije NHL doigravanja u Zapadnoj konferenciji u San Joseu pobijedili domaće Sharkse 4-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U seriji Canucksi, najbolja momčad osnovnog dijela sezone, vode 3-1 i u utorak će pred svojom publikom u Rogers Areni imati priliku potvrditi prvi nastup u finalu doigravanja nakon 1994. godine. Naslov su im tada uzeli New York Rangersi unatoč činjenici da je legendarni Rus Pavel Bure za Canuckse odigrao sezonu života.

Sve su Kanađani u nedjelju riješili unutar nepune dvije minute igre sredinom druge trećine, i to nakon što su sačuvali gol pri svih pet dotadašnjih situacija s igračem manje ne ledu. Ryan Kessler zabio je nakon devet minuta i 16 sekundi igre u drugoj dionici utakmice s igračem više, da bi finski veteran Sami Salo kaznio domaćine golovima unutar samo 16 sekundi. U oba su se navrata neoprezni domaćini, koji su zaredali s isključenjima, branili s trima igračima pred svojim finskim vratarom Anttijem Niemijem.

Premda su cijelo vrijeme dominirali ledom (omjer udaraca prema golu 35-13 za Sharkse), iz kontre su Sharksi u šestoj minuti treće trećine dobili novi gol (Alexandre Burrows na majstorsku asistenciju Henrika Sedina).

Do kraja su domaći hokejaši, koji su u posljednjih 20 minuta na gol Roberta Luonga uputili 17 udaraca spram tri Vancouvera prema golu Niemija, uspjeli samo smanjiti preko Desjardinsa i Clowea.
Za pobjednike su briljirala švedska braća Sedin, koji su zajednički upisali sedam asistencija. Henrik je asistirao pri svim četirima, Daniel pri trima golovima, dok je Salo upisao dva gola i asistenciju.

Više nego zanimljive je spomenuti da je ovo finale zapravo 'hrvatsko', naravno za naše pojmove. Naime, u Vancouveru igra kanadski Hrvat Victor Oreskovich, dok boje San Josea brani Marc-Edouard Vlasic koji je na ovoj utakmici zaslužan za prvi pogodak Sharksa. Desjardinsu je na kraju upisan pogodak jer je malo palicom skrenuo pak.

NHL doigravanje, finale Zapadne konferencije:

San Jose – Vancouver 2-4

(Vancouver vodi 3-1 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider