Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Svjetski prvak atraktivnim skokovima pobijedio u Grčkoj

Aktualni Red Bull Cliff Diving prvak Gary Hunt ostvario je svoju prvu pobjedu u 2011. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Orlando Duque zbog ozljede okončao sezonu, Hunt je pobijedio na jezeru Vouliagmeni u blizini Atene. Na drugo se mjesto plasirao Artem Silčenko, a po prvi se puta na postolju našao Čeh Michal Navratil.

Kako i priliči lokaciji, u Grčkoj se odvijala prava drama. Nakon prvog kruga u subotu je u vodstvu bio Alain Kohl, a nakon drugoga Amerikanac Kent De Mond, koji se u trećem krugu zbog ozljede morao povući.

Uz Orlanda Duquea, natjecanje je s obale jezera pratio i Hassan Mouti koji se ozlijedio na subotnjem treningu.

Za razliku od prvog skoka koji je bio jednostavan i pomalo razočaravajući, u sljedeća je tri kruga Hunt bio sve bolji i bolji da bi na kraju uspio ostvariti prednost ispred Silčenka i Navratila koji su u posljednji krug ušli s više bodova od Hunta.

Hunt je po završetku natjecanja kratko prokomentirao da nije bio zadovoljan svojim subotnjim nastupom, no nedjeljna je atmosfera bila vrlo poticajna i od samog se početka dobro osjećao, što mu je pomoglo i u samom nastupu.

Hunt se trenutno nalazi na čelu tablice s 49 bodova. Slijedi ozlijeđeni Duque s 40, Slava Polješčuk s 33, Artem Silčenko s 32 i Michal Navratil s 31 bodom.

Sljedeća je destinacija Francuska, a La Rochelle će najbolje skakače ugostiti 18. lipnja. Do tada će se oporaviti i Hassan Mouti pa bi svi natjecatelji, izuzev Orlanda Duquea, trebali biti na broju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider