Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rukometna legenda

Vujović: "Ja bih udavio nekog, a Horvat crta po tabli. Samo pustite Duvnjaka na teren"

Veselin Vujović pričao je o hrvatskoj reprezentaciji pred Europsko prvenstvo.

Ako netko dobro poznaje hrvatski rukomet i igrače, to je Veselin Vujović.

Legendarni crnogorski rukometaš dugo je radio u PPD Zagrebu, a na svim prvenstvima obavezno prati utakmice Hrvatske.

Vujović je dao veliki intervju putem Instagrama za BalkanHandball, a dosta je pričao o reprezentaciji Hrvatske četiri dana do Europskog prvenstva.

Dotaknuo se hrvatskog izbornika Hrvoja Horvata

''Nekako je previše fin, baš je gospodin, kao i otac. Takav je i tako se ponaša. U onom ludilu kada mu ekipa gubi, ja bih tad udavio nekog, ali on to onako lijepo, crta po tabli… Odrekao se nekih igrača koji su jako kvalitetni, recimo ja sam Grahovca doveo iz druge lige u Zagreb, sada je u reprezentaciji, Šipić ne igra obranu, Šušnja igra samo obranu, a ti nisi pozvao Brozovića i Marića, ali on zna i snosi odgovornost. Uspjeh ili neuspjeh će biti  njegov. Bitno je da mu ekipa vjeruje, imat će rezultat onda'', rekao je Vujović pa komentirao Duvnjaka.

gol expired Važne vijesti za Hrvatsku: Duvnjak i Cindrić sve bliže nastupu, možda i protiv Francuske? divider

''Domagoj Duvnjak je glavni, on će voditi, ali ja se bojim neiskustva kod Jaganjca i Martinovića, koji nemaju kočnicu, treba ih pustiti pa ćemo vidjeti. Volio bih da Hrvatska napravi dobar rezultat.''

Problem Hrvatske? Zašto nije Hrvatska favorit na ovom Euru kod ljudi?

''Kada ti nemaš jednog Karačića, Šegu, Marića i takve tipove. Imaš tu Srnu ili Klaricu, lupam, to su sjajni momci, ali ljudi automatski smatraju da to nije ona prava Hrvatska koja može. Puna su mi usta Duvnjaka, sve dok ga imaju u punoj formi, e onda je Hrvatska favorit. Duvnjak vuče sve, izbornika, navijače… Za mene je jedan od najboljih na svijetu svih vremena.

gol expired Srbija na mukama pred Hrvatsku: Stigli su novi pozitivni testovi četiri dana do Eura divider

Ja kada vidim njega, one podočnjake, kad se baca na glavu, kada vuče svoj Kiel, ja mislim da svatko živ mora biti umoran, ali on je savršena mašina, igra i kad je umoran i ozlijeđen. Samo ga pustite na teren. Hrvatska bez Duvnjaka nije Hrvatska, nemaju vremena da se napravi vođa. Luka Cindrić je sjajan, ali ni blizu Duvnjaku u reprezentaciji. Nikada ih ne treba otpisati. Znao sam da će izgubiti drugu utakmicu protiv Rusa, pada ti motivacija, ali to ne treba gledati'', završio je Vujović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider