Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
barakude melju

Hrvatska nakon Australije i SAD-a razbila Kazahstan

Hrvatski vaterpolisti osvojili su prvo mjesto u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuuu s maksimalnim učinkom od šest bodova nakon što su u susretu posljednjeg, 3. kola svladali slabašne Kazahstance sa 21:5 (6:1, 5:1, 5:1, 5:2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je prvo mjesto i izravni prolazak u četvrtfinale osigurala već nakon dva kola uvjerljivim pobjedama protiv Australije (14:4) i SAD-a (17:7), pa je dvoboj protiv Kazahstana bio revijalnog karaktera.

Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je već nakon prvih sedam minuta imala prednost od 6:0, a razlika je do kraja dvoboja narasla i do najvećih 18 razlike (21:3) prije no što je Kazahstan u samoj završnici s dva uzastopna gola ublažio poraz.

Najefikasniji u sastavu branitelja naslova svjetskih prvaka bili su Maro Joković i Anđelo Šetka sa po tri gola, po dva su se puta u strijelce upisali Loren Fatović, Andro Bušlje, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Lončar, Josip Vrlić i Hrvoje Benić, a jedan je gol dodao Lovre Miloš, dok je u sastavu Kazahstana pet igrača postiglo po jedan gol.

Hrvatska će u četvrtfinalu u utorak od 8.30 sati igrati protiv pobjednika susreta Njemačka – JAR koji je na programu u nedjelju od 11:30.

Drugo mjesto u našoj skupini osvojile su SAD koje su u susretu 3. kola svladale Australiju sa 12:11.
Plasman na Olimpijske igre osigurat će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ako među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad sa SP-a u Južnoj Koreji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider