Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na kraju visoka razlika

Hrvatska na krilima Bijača slomila Francusku i došla na korak od četvrtfinala Eura u Splitu

Hrvatska je u drugom kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva svladala Francusku, slomivši otpor suparnika u trećoj četvrtini.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Francusku s 13:7 (2:3, 2:1, 5:1, 4:2) u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva u Splitu i ovim trijumfom osigurala jedno od prva dva mjesta u grupi.

U petak će izabranici Ivice Tucka u izravnom obračunu s Grčkom odlučivati o prvom mjestu i izravnom plasmanu u četvrtfinale. Podsjećamo, pobjednik skupine ide među osam najboljih, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje s reprezentacijama iz skupine D u kojoj je ove srijede Mađarska deklasirala Srbiju.

Naši reprezentativci otvorili su utakmicu protiv Francuske na ne baš pravi način, s pregršt tehničkih pogrešaka. Kao i protiv Malte, bila je primjetna velika nervoza, a s obzirom na to da su Francuzi puno ozbiljnija družina, vrlo brzo se to osjetilo i na rezultatu.

gol expired Srpski izbornik rigao vatru poslije teškog poraza u Spaladiumu: "Ludo i nezaboravno!" divider

Iako je Luka Bukić postigao prvi pogodak na utakmici, ubrzo su Barakude dobro upamtile prezime Vernoux. Prvo je Thomas Vernoux izjednačio, a zatim Romain Marion-Vernoux pogađa za prvo francusko vodstvo. Jerko Marinić-Kragić je iz faula izjednačio, ali prije kraja prve četvrtine kapetan Francuza Ugo Crousillat precizan je s igračem više.

Na ulasku u drugu četvrtinu Crousillat je realizirao peterac za francusku prednost od dva pogotka, odgovorio je Loren Fatović i onda je uslijedilo nekoliko minuta bez zgoditka na obje strane, da bi 32 sekunde prije poluvremena Andrija Bašić zabio za izjednačenje (4:4).

Bijač obranio peterac i usmjerio utakmicu

Uslijedilo je novo zatišje, na početku treće četvrtine, da bi u jednoj polukontri Konstantin Harkov zabio za vodstvo Barakuda 5:4. Spaladium Arena potpuno je proključala u trenutku kada je Marko Bijač obranio peterac Mehdiju Marzoukiju i onda u idućem napadu Marko Žuvela povećao prednost na dva razlike.

gol expired Umjesto svjetskog derbija - jednosmjerna ulica: Mađarska deklasirala Srbiju u Splitu! divider

Taj Bijačev peterac prelomio je utakmicu, našima se otvorilo i uslijedila je prava kanonada prema francuskim vratima. Hrvatska je u trećoj četvrtini postigla pet golova, a bilo je tu i još nekoliko pogođenih okvira gola koji su spasili Francuze. Kada je Marinić-Kragić postigao svoj drugi gol osam sekundi prije kraja treće četvrtine za 9:5, bilo je jasno da će Barakude uknjižiti pobjedu, a pogotovo nakon što je Luka Bukić u prvom napadu posljednje četvrtine pogodio za 10:5.

gol expired Vaterpolo Hrvatska EP 2022: Rezultati svih utakmica Europskog prvenstva divider

Do kraja su Barakude rutinski odradile posao, a potpuno demoralizirani Francuzi više se nisu uspjeli približiti i ugroziti novi trijumf naših reprezentativaca u Spaladiumu.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider