Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljiva utakmica

Hrvatska pobijedila Španjolsku: Sjajna partija Kauboja u reprizi finala Europskog prvenstva

Hrvatska je položila veliki test uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Hrvatska je pobijedila Španjolsku 31:28 u pripremnoj utakmici za Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. 

Susret EHF EURO Cupa koji je igran u porečkoj dvorani Žatika bez gledatelja bio je ujedno i repriza finala Europskog prvenstva od prije godinu dana iz Stockholma, kad je Španjolska slavila 22;20 i osvojila svoj drugi naslov europskih prvaka.

Uzvrat je već 9. siječnja u 18:00 u Madridu, a podsjećamo da su Hrvatska i Španjolska do sada odigrale po jedan susret EHF EURO Cupa.

Početkom studenog Španjolska je poražena od Mađarske u Veszpremu 32:29, dok je Hrvatska u Osijeku pobijedila Mađarsku sa 31:27. 

gol expired LeBron osvaja rukometno zlato? Pitali smo Hrvata koji igra za SAD što misli o tome divider

Dvostruki hrvatsko - španjolski program bit će susreti 3. i 4. kola. Da nije bilo korone ti bi se susreti igrali u ožujku ove godine. Ali kako su tada planirane olimpijske kvalifikacije, ovaj tjedan ostao je jedni kao moguća opcija.

Rezultat nije bio u prvom planu, a za obje ekipe ogledi u Poreču i Madridu bit će glavne provjere uoči Svjetskog prvenstva u Egiptu koje počinje 13. siječnja.

U odnosu na finale EP-a Hrvatska je imala čak osam promjena, a Španjolci samo jednu. No, odabranici izbornika Line Červar pružili su sjajnu predstavu i nadigrali su europskog prvaka.

gol expired Roko Leni Ukić se vratio u Split divider

Nakon početnih problema, Hrvatska je u 10. minuti stigla do prvog vodstva, u 18. minuti je prvi put imala +2, a vrlo brzo i tri gola razlike s koliko se otišlo na odmor (17:14).

U drugom dijelu Hrvatska je imala i sedam razlike (26:19), a na koncu je završilo 31:28.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Cindrić i Mandić sa po pet golova, dok je Šebetić zabio četiri gola. U španjolskim redovima najefikasniji su bili Dušebajev (6), te Maqueda (4) i Fernandez (4).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider