Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo barakude!

Hrvatska teže od očekivanog do polufinala SP-a, tamo nas ipak ne čeka Srbija!

Hrvatski vaterpolisti izborili su polufinale Svjetskog prvenstva protiv Španjolske.

Aktualni svjetski prvak od prije dvije godine iz Budimpešte, Hrvatska igrat će novom u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u korejskom Gwangjuu. U četvrtfinalu je svladana Njemačka rezultatom 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2)  za savršeni niz od četiri pobjede Barakuda na ovom turniru.

Protivnik Hrvatske u polufinalu bit će Španjolska, koja je izbacila Srbiju pobjedom 12:9 i tako ih ostavila bez mogućnosti borbe za medalju. Srbi su na prvenstvo stigli bez nekoliko prvotimaca i to im se osvetilo. Polufinale Hrvatska – Španjolska na rasporedu je u četvrtak u 10 sati.

Hrvatska je teže od očekivanog došla do polufinala preko žilavih Nijemaca. Nakon što su naši vaterpolisti razbili vrlo dobre reprezentacije Australije i SAD-a u skupini, očekivala se ipak lakša pobjeda. No malo opuštanje i dobra igra Nijemaca na trenutke su učinili ovo četvrtfinale neizvjesnim.

gol expired Srbija rano ispala sa SP-a, izbornik urlao: ''Tako će nas nagu****, jeste vi normalni?!'' divider

U prvoj četvrtini smo se mučili, a u trećoj smo nakon četiri gola u nizu (7:3) dopustili Nijemcima povratak u utakmicu, čak i izjednačenje (7:7). Priuštile su Barakude tako same sebi neizvjesnu završnicu protiv protivnika koji ipak nije na razni najboljih svjetskih reprezentacija.

Iskusni Maro Joković s dva brza pogotka u posljednjoj četvrtini ipak nije dopustio senzaciju, no protiv sjajnih Španjolaca morat će to biti znantno bolje ako Barakude žele u subotu u finalu braniti zlato.

Uz Jokovića, po dva pogotka postigli su i Bušlje i Vukičević, a sjajan je na golu bio Bijač.

HRVATSKA - NJEMAČKA {{score}}

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider