Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva utakmica

Drama sa sretnim završetkom: Hrvatska u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Splitu!

Hrvatska i Grčka remizirale su u trećem kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

U trećem kolu skupine B Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska je odigrala 5:5 (0:2, 0:0, 3:1, 2:2) s Grčkom i osvojila prvo mjesto u ovoj grupi, izborivši izravni plasman u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Gruzija - Nizozemska.

U odlučujuću utakmicu Barakude su krenule dosta nervozno, baš kao i Grci. Ulog je bio golem i na igri obje reprezentacije vidjelo se koliko je to bila ograničavajuća okolnost. Nažalost, suparnici naše reprezentacije bili su ti koji su se prvi oslobodili početnog grča i počeli igrati.

Minute su prolazile, a naši reprezentativci nikako nisu uspijevali postići prvi pogodak.

Barakude bez gola u prvom poluvremenu

Sreća pa je Marko Bijač briljantno otvorio dvoboj, nastavivši tamo gdje je stao protiv Francuske. Zahvaljujući dubrovačkoj hobotnici, Grci se nisu odvojili i na više od dva razlike koliko su stekli u prvoj četvrtini golovima Konstantinosa Genidouniasa i Stylianosa Argyropoulosa.

Mogu li Barakude do medalje?

Ukupno glasova:

Gotovo nestvarno zvuči podatak da Hrvatska u prve dvije četvrtine, u cijelom prvom poluvremenu, nije zabila gol. Nikad u povijesti se to nije dogodilo našoj reprezentaciji, a ne sjećamo se ni kada je jedna četvrtina u vaterpolu završila rezultatom 0:0 kao što je to bio slučaj s drugom dionicom igre ovog petka u Spaladiumu.

Trebala se dogoditi situacija da Barakude imaju dva igrača više pa da Marko Žuvela zatrese mrežu i zapali atmosferu u dvorani poslije minutu i pol igre u trećoj četvrtini. U idućem napadu Grka uspjeli smo se obraniti, da bi onda Josip Vrlić šraubom pogodio za izjednačenje i erupciju oduševljenja na tribinama.

Zanos koji je bio prisutan u tim trenucima, kako među igračima tako i među publikom, nismo uspjeli iskoristiti za potpuni preokret. Alexandros Papanastasiou matirao je Bijača dok su snage u bazenu bile poravnate, u vrijeme kada se naš isključeni igrač vraćao pomoći obrani. Ovaj put nisu dugo vodili, jer Konstantin Harkov je pogodio s desne strane za novo poravnanje.

Napeto do zadnjih sekundi

Na ulasku u posljednju četvrtinu rezultat je bio 3:3, a onda je u prvom našem napadu, s igračem više, Jerko Marinić-Kragić pogodio za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici. Bijač je zatim svojom novom obranom ponudio priliku za odlazak na dva razlike, ali Vrliću je ispala lopta na dva metra. Četiri i pol minute prije kraja utakmice svojim drugim golom Papanastasiou je izjednačio rezultat, a nakon loše reakcije Bukića u našem napadu, do drugog gola dolazi i Argyropopulos i Grčka je opet povela. Ne zadugo, jer Rino Burić s dva metra s igračem više pogađa na dodavanje Franka Lazića.

Uslijedio je kratkotrajni prekid zbog crvenog kartona pokazanog grčkom pomoćnom treneru, taman toliko da obje reprezentacije dođu do daha uoči završne tri minute.

Golova do kraja više nije bilo, nisu Barakude došle do pobjede, ali najvažnije je da nisu poraženi - bod je tu, četvrtfinale je tu.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider