Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki kiks

Šok na prvom pravom ispitu Barakuda u Tokiju: Tata pregazio sina i zakomplicirao situaciju u našoj skupini

Hrvatski vaterpolisti izgubili su već u drugoj utakmici na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon uvjerljive pobjede protiv Kazahstana na startu Olimpijskih igara zapela je već na prvoj pravoj prepreci u Tokiju. Australija, koju vodi naš Elvis Fatović, pobijedila je Hrvatsku 11:8, za koju je njegov sin Loren Fatović zabio dva gola danas.

Barakude su mogle već danas osigurati plasman u drugi krug, ali porazom su potpuno zakomplicirale situaciju u našoj skupini. A sad tek slijedi najgore - Crna Gora, Srbija pa Španjolska...

Joković i Fatović jedini zadovoljili

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards.

Hrvatska je jedino vodstvo na utakmici imala na samom početku utakmice kada je nakon tri minute igre Joković uz dosta sreće postigao gol za 1:0 iz peterca. No Australci su odgovorili golovima Howdena, Powera i Roacha. Da se na prvi odmor ode s izjednačenim rezultatom, pobrinuli su se Fatović i Obradović.

Više od 12 minuta bez gola

No uslijedilo je razdoblje od više od 12 minuta tijekom kojeg Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Uz nepreciznost naših reprezentativaca tomu je pridonio i australski vratar Hrysanthos, koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih reakcija. Australija je sterilnu igru hrvatskog napada znala iskoristiti i s dva gola Campbella te po jednim Andrewa Forda i Putta povela sa 7:3.

U drugoj polovici treće četvrtine Hrvatska je uspjela postići tri gola zaredom, prvo Fatović, pa dva puta Joković te uoči posljednjih osam minuta smanjila na 7:6.

Stali u zadnjoj četvrtini

I kada se očekivao nastavak naleta Hrvatske, dogodilo se suprotno. Australija je golovima Campbella, Youngera i Blakea Edwardsa povela sa 10:6 i tako riješila pitanje pobjednika.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza.

Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak igrati protiv Crne Gore.

 

HRVATSKA - Australija 8-11 (3-3, 0-2, 3-2, 2-4)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Obradović 1, Garcia

AUSTRALIJA: Hrysanthos, Campbell 3, G. Ford, Tomašević, Power 1, L. Edwards, Roach 1, Younger 1, A. Ford 1, Putt 1, Howden 1, B. Edwards 2

 

Australija - Hrvatska 11:8

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider