Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi su oduševljeni

Zlatne hrvatske vaterpoliste u Zagrebu dočekale tisuće navijača

Grad Zagreb i Hrvatski vaterpolski savez priredili su doček za nove svjetske prvake.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija stigla je u Zagreb gdje joj je na Trgu bana Jelačića priređen doček. Nekoliko tisuća navijača došlo je pozdraviti nove svjetske prvake u vaterpolu.

Barakude su stigle autobusom, a kad su se pojavili, pljesak i oduševljenje se prolomilo glavnim zagrebačkim trgom.

Program je vodio bivši hrvatski reprezentativac Dubravko Šimenc, a mnoštvo je s posebnim pljeskom pozdravilo izbornika Tucka, Sandra Suknu, Luku Lončara i Javiera Garciu.

Bilo je tu navijača svih uzrasta, od onih najmlađih pa do najstarijih, koje niti velika vrućina nije zaustavila da dođu iskazati poštovanje izborniku Ivici Tucku i njegovim igračima.

Tucak: Ako smo vas učinili sretnijim, onda smo i mi sretni

"Stvarno smo osjećali vašu podršku i to nam je dalo dodatnu snagu u trenucima kada je bilo najteže. Pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta i zaslužili ovu pobjedu", kazao je kapetan Sukno, a potom je okupljene pozdravio izbornik

"Oduševljeni smo ovim dočekom i hvala vam na tome. Ako smo vas barem na trenutak ili djelić sekunde učinili sretnijim negoli ste to bili jučer, onda smo i mi sretni", rekao je Tucak.

Dočeku su nazočili i državna tajnica za sport Janica Kostelić, gradonačelnik Milan Bandić i bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić, koji je s Hrvatskom osvajao olimpijske i svjetske naslove.

Rudić: Ključna je bila glad za pobjedom

"Ova generacija na čelu s izbornikom Tuckom odradila je izvanredan posao, imali su veliku želju i motivaciju da uzmu zlato i to su učinili na doista sjajan način. Ključna je bila upravo ta želja i glad za pobjedom, ali su pokazali i izvrsnu koncentraciju i čvrstinu tijekom utakmica, bez čega ne bi postali svjetski prvaci. Ovo je vrlo talentirana reprezentacija i ovo nije kraj", kazao je bivši izbornik Rudić, koji je i sam bio uključen u pripreme zlatnih vaterpolista.

Hrvatska je po drugi put od osamostaljenja postala svjetski prvak u vaterpolu, a ovo zlato osvojeno u Budimpešti šesta je uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava. To je nešto što nikad nikome nije uspjelo, a svjetska prvenstva igraju se od davne 1973. godine...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider