Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
smatra ga prijateljem

Trump bi američku legendu hrvatskih korijena zvao u rat: ''Dobar je kao bilo koji general''

Američki predsjednik ima visoko mišljenje o legendarnom američkom Hrvatu.

Jedan od najboljih trenera u povijesti američkog sporta Bill Belichick dobio je veliku pohvalu od američkog predsjednika Donalda Trumpa. Legendarni trener NFL momčadi New England Patriots, s kojom je osvojio za američki nogomet nevjerojatnih šest naslova Super Bowla, vuče porijeklo iz mjesta Draganić kraj Karlovca i zna spomenuti svoje hrvatske korijene i djeda Beličića.

Trump ga je u jednom radijskom intervjuu ovih dana počastio izjavom kako bi ga u slučaju neke napete situacije ili rata pozvao u pomoć. Američki predsjednik ovih se dana trudi svojim sunarodnjacima dokazati kako se život vraća u normalu nakon koronakrize, koja u SAD-u itekako traje, pa se založio da se nova sezona američkog nogometa na koledžima nastavi unatoč velikoj zabrinutosti.

Trump voli komentirati i sport pa se dotaknuo i velikog razlaza Belichick – Brady, koji je nakon dvadesetak godina prekinuo dinastiju New England Patriotisa.

''Znate, da se nađem u vojnoj bitci, pozvao bih Belichicka i pitao ga: 'Što misliš? Daj mi neke ideje''', rekao je Trump u šali te dodao:

''Bio bi dobar kao i bilo koji general.''

gol expired Nije uspjela doći do obale: Hrvatica plivala 11 sati u hladnom moru među meduzama, zbog zdravlja morala prekinuti divider

Trumpu teški gafovi nisu strani pa je ova izjava zaokupila pažnju američkih medija. Njegove riječi, unatoč šali, sigurno nisu dobra poruka američkoj vojsci, preciznije njezinim generalima koje je na neki način Trump uvrijedio usporedivši ih s trenerom američkog nogometa, koliko god da je on uspješan u tome što radi.

Što se tiče Toma Bradyja i prelaska u Tampa Bay Buccaneerse, Trump je rekao:

''Mislim da je Tom izabrao momčad s dobrom ofenzivnom linijom i dobrim hvatačima. Odabrao je njih zbog toga, a ne zbog novca. Bit će ih zanimljivo gledati'', poručio je Trump, koji je dodao kako i Belichicka i Bradyja smatra svojim prijateljima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider