Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
licemjerna izjava

Hrvatska bez najboljeg igrača? ''Bilo bi najbolje za sve da Duvnjak ne igra na Euru''

Mjesec i pol dana uoči Europskog rukometnog prvenstva još ne znamo hoće li na njemu nastupiti Domagoj Duvnjak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se taj rukometni siječanj koji nam početkom 2018. donosi Europsko prvenstvo u Hrvatskoj. Do 12. siječnja i utakmice Hrvatska – Srbija ostalo je još malo vremena, a još nije do kraja sigurno hoće li Split biti domaćin EP-a.

Vjerujemo kako će se ovo nepotrebno natezanje uskoro završiti kako bi svaka neizvjesnost bila iza nas. Postoji ipak još jedna, a to je nastup najboljeg hrvatskog rukometaša Domagoja Duvnjaka. On je u travnju operirao problematično koljeno, a povratak rukometu predviđao se za prosinac.

Posljednji je mjesec u godini na vratima i Dule bi se trebao vratiti na terene Bundeslige u kojoj se Kiel muči na sedmom mjestu. Kao što ga željno očekuje izbornik Kauboja Lino Červar, na Duvnjakov povratak čeka Alfred Gislason. Dugogodišnji trener THW Kiela poslao je poruku sa sjevera Njemačke.

''Bilo bi najpametnije za sve strane da Duvnjak ne zaigra na Europskom prvenstvu'', ispalio je Islanđanin u intervjuu za Handball Welche, prenosi DPA.

Gislason za Duvnjakove probleme s ozljedama krivi Hrvatski rukometni savez i kaže kako oni ne uzimaju u obzir sve probleme i povijest ozljeda najboljeg svjetskog rukometaša 2013. godine. Domagoj je uistinu znao igrati ozlijeđen za Hrvatsku na nekim natjecanjima, ali je ostavljao dojam kako je to njegova želja.

Islanđanin je ovom izjavom dao naslutiti kako je možda Duvnjak bio primoran igrati i kada nije bio spreman. No Gislason je ispao prilično licemjeran jer znamo kako je upravo on našeg reprezentativca koristio po svih 60 minuta u većini utakmica njemačkog rukometnog velikana. Dule je na okupljanje reprezentacije stizao premoren i nerijetko ozlijeđen.

''Nije isto s njim i bez njega. On će igrati i s jednom nogom i vjerujem da će nastupiti'', rekao je nedavno Lino Červar gostujući u Dnevniku Nove TV.

Posve je jasno kako je želja našeg stručnog stožera i saveza da Duvnjak zaigra samo mjesec dana nakon dugog oporavka od operacije koljena. Hrvatska je domaćin i želja je da s najjačim snagama napadnemo najviša postolja. Vjerojatno to želi i Duvnjak, ali još uvijek čekamo povratak i konačnu odluku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider