Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kontroverzna odluka

Težak udarac za Sandru Perković: Njezina disciplina bačena na margine Dijamantne lige

Odluka IAAF-a podigla je dosta prašine u svijetu atletike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale Dijamantne lige od sljedeće godine neće uključivati discipline bacanja diska, troskoka, utrka na 200 metara i 3000 metara s preponama.

Težak je to udarac za hrvatsku atletičarku Sandru Perković, godinama svjetsku vladaricu u bacanju diska. Ta odluka IAAF-a izazvala je dosta kontroverzi u svijetu atletike.

Mike Tyson i Francis Ngannou (Screenshot) Tyson pokazao gorostasu Ngannouu trikove za Furyja: Iron Mike i dalje ima poteze divider

Takvoj odluci prethodilo je istraživanje Dijamantne lige, a zaključak je bio da su discipline disk, troskok i 3000 metara s preponama najmanje popularne među gledateljima. Kao najpopularnije glase utrka na 100 metara, skokovi u dalj i u vis, skok s motkom, izbačena utrka na 200 metara i utrka na 400 metara.

Organizatori su objasnili izbacivanje popularne utrke na 200 metara gustim rasporedom i preklapanjem s utrkom na 100 metara.

Arsene Wenger (Foto: AFP) Wenger pregovara s Bayernom i žestoko kritizira: Slavni Francuz "izrešetao" veliku zvijezdu Reala divider

Utrke na 200 metara i 3000 metara s preponama bit će dio 10 mitinga, dok su najgore prošli disk i troskok, koji će biti prisutni na svega dva. Nijedan od spomenutih neće biti na finalu u Zürichu.

Iz IAAF-a su poručili da im je cilj stvoriti brže i dinamičnije natjecanje koje će biti atraktivnije gledateljima i nositeljima prava prijenosa.

gol expired Neočekivani heroj pomogao Dinamu: Igrač Man Cityja morao na gol, branio bolje od prva dva vratara divider

Kao utjehu izbačenim disciplinama navode Continental Tour, globalnu seriju mitinga koje će sponzorirati Dijamantna liga, a natjecateljima u spomenutim disciplinama dat će priliku za zaradom i natjecanjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider