Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Barakude bez problema

Hrvatska deklasirala Maltu na otvaranju Europskog prvenstva u Splitu

Hrvatska je na otvorenju Europskog prvenstva pobijedila Maltu s 19:5…

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Maltu s 19:5 (2:0, 3:1, 7:2, 7:2) na otvaranjuEuropskog prvenstva 2022. u Splitu.

U prvom kolu skupine B naši reprezentativci potvrdili su status favorita i osvojili bodove s kojima su automatski skočili na prvo mjesto, budući da je raniji sraz Grčke i Francuske završio bez pobjednika.

Bilo je jasno da je Malta nedorasla kvalitetom izabranicima Ivice Tucka i zapravo jedino otvoreno pitanje uoči i za vrijeme ovog dvoboja odnosilo se na konačnu razliku u korist Barakuda.

Prvi pogodak za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu postigao je Loren Fatović iz jedne kontre, a na isti način pao i drugi (strijelac je bio Filip Kržić). Bila su to i jedina dva gola u prvoj četvrtini, prvenstveno zbog činjenice da su naši igrači neuobičajeno puno griješili u fazi napada.

gol expired VIDEO Pogledajte kako su Splićani izviždali Plenkovića na otvaranju Europskog prvenstva u vaterpolu divider

Minutu i devet sekundi prije odlaska na poluvrijeme, pri vodstvu Barakuda od 5:0, Maltežani su stigli do svog prvog gola, Ben Pumpton je svladao Marka Bijača.

U trećoj je konačno otčepilo - čak sedam golova utrpali su naši reprezentativci Malti unutar tih osam minuta. Inače, ta treća četvrtina započela je malteškim pogodom za smanjenje rezultata na 5:2 pa ispada kao da su se Barakude razljutile i odlučile do vrha nakrcati mrežu Jakea Tantija.

gol expired Sjajna utakmica i drama u prvom kolu hrvatske skupine: Francuzi promašili napad za pobjedu nad Grcima! divider

U završnoj dionici Hrvatska postiže još sedam golova (i prima dva) za konačnih 19:5.

Najbolji među Barakudama u ovom visokom trijumfu bili su Loren Fatović s pet i Jerko Marinić-Kragić sa četiri gola.

Drugo kolo našoj reprezentaciji donosi puno ozbiljnijeg suparnika, reprezentaciju Francuske, dok će Malta igrati protiv Grčke. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider