Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravooooo!

Najbolja utakmica Hrvatske: Barakude potopile Gruziju i ušle u polufinale Europskog prvenstva!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija deklasirala je Gruziju izborila polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska je u polufinalu Europskog vaterpolskog prvenstva! Naši vaterpolisti u četvrtfinalu su pobijedili Gruziju s 15:5 (4:0, 2:2, 6:1, 3:2) i u polufinalu će igrati protiv Italije koja je u ranijem terminu u četvrtfinalu bila bolja od Francuske.

U fantastičnom ambijentu Spaladium Arene, pred oko 9000 gledatelja, izabranici Ivice Tucka pomeli su Gruzijce i vrlo rano riješili pitanje pobjednika.

Gruzija, inače reprezentacija s pet naturaliziranih igrača, čiji je izbornik Dejan Stanojević za ovu utakmicu odlučio napraviti dvije promjene i izvan sastava ostaviti Crnogorca Jovana Sarića i Talijana Fabija Baraldija, nije se baš najbolje snašla u bazenu Spaladiuma.

Barakude su krenule bolje nego u ijednu dosadašnju utakmicu na ovom Euru, kažnjavajući greške u gruzijskoj obrani. Iz opravdano dosuđenih peteraca prva dva hrvatska pogotka na utakmici postigao je Konstantin Harkov, zatim je pogodio i Loren Fatović u trenutku dok su snage u bazenu bile poravnate, a kad tome pridodamo i činjenicu da je fenomenalni Marko Bijač zaključao svoja vrata, onda ne čudi da su izbezumljeni Gruzijci još jednom kapitulirali prije kraja prve četvrtine (s igračem više zabio je Marko Žuvela).

Na ulasku u drugu Gruzijci su uspjeli probiti tu psihološku barijeru, Nika Shushiashvili uhvatio je Bijača u krivom čitanju gdje će pucati i lakoćom pogodio, a odmah u idućem napadu s pozicije centra je zabio Andria Bitadze. Međutim, prije poluvremena Barakude dvaput koriste igrača više (Rino Burić pa Harkov), a u međuvremenu je Bijač peterac Borisa Vapenskog skrenuo u vratnicu.

Andrija Bašić treću četvrtinu je otvorio golom, uzvratio je Shushiashvili, nakon čega Hrvatska preko Luke Bukića s igračem više i Lorena Fatovića iz peterca odlazi na velikih 9:3.

Bijačev još jedan obranjeni peterac, a onda i nešto kasnija kontra Fatovića, pojačale su razinu decibela u Spaladiumu.

Nastavile su Barakude nemilosrdno puniti gruzijsku mrežu, prednost je na kraju treće četvrtine iznosila golemih devet golova (12:3).

U puno laganijem ritmu protekla je posljednja četvrtina, izbornik Tucak je Bijača poslao na klupu i dao priliku našem pričuvnom vrataru Toniju Popadiću, a zbog velike razlike bilo je prostora za odmoriti i još neke igrače.

Hrvatske strijelce sa četiri pogotka predvodio je Luka Bukić, po tri su postigli Konstantin Harkov i Loren Fatović, dvaput je precizan bio Rino Burić, a fenomenalni Marko Bijač upisao je 12 obrana u samo tri četvrtine koliko je bio na našim vratima.

Mogu li hrvatski vaterpolisti do finala Europskog prvenstva?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider