Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mnogi bi se zabunili

Svjetsku prvakinju zamijenili za muškarca: Pogledajte bolje, ljudi su jako podijeljeni

Anna Turaeva, višestruka svjetska prvakinju u powerliftingu doživjela je veliku neugodnost u rodnoj Rusiji.

Šesterostruka svjetska i desetorostruka europska prvakinja u powerliftingu, posebnoj disciplini dizanja utega, Anna Turaeva podijelila je s javnošću veliku neugodnost koju je doživjela u zračnoj luci tijekom putovanja iz Sankt-Peterburga u Krasnodar preko Moskve.

Opisala je iskustvo u kojoj joj djelatnici zračne luke nisu vjerovali da je žena.

''Želim s vama podijeliti horor koji sam doživjela na putovanju. Nisu me htjeli pustiti u avion jer mi u putovnici piše da sam žena. To je bilo ponižavajuće. Održali su mi lekciju pred svim tim ljudima u redu kao da sam petogodišnje dijete. Pitali su me o mojoj intimi i koja je moja uloga u krevetu'', napisala je sportašica.

''Ništa me nije pokolebalo i pokušala sam im objasniti poput djeteta da sam žena. Na kraju se čudo dogodilo i pustili su me u avion. No kada sam stigla u Moskvu, opet je počelo, bili su agresivni kao da sam kriminalka.''

Iz kompanije na čijem je letu bila Turaeva pokrenuli su istragu o incidentu, a u Rusiji su komentari podijeljeni. Zbog fotografija s njezina profila na Instagramu mnogi se uopće ne čude što je imala problema zbog sumnje u spol.

Redovito brije glavu i ne nosi gornji dio donjeg rublja. Iskreno, na fotografijama na prvu izgleda poput muškarca, a ne pomažu ni fotografije na kojima kao da želi ispasti alfa-muškarac među djevojkama u kupaćim kostimima.

Drugi pak tvrde kako to sve opet ne znači da ne može biti žena te da djelatnici zračne luke nisu imali pravo priuštiti još takvu neugodnost. Kako biste vi reagirali, procijenite sami.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Добрый вечер мои хорошие. Сегодня я хочу поделиться с вами тем ужасом, которым произошёл со мной вчера. Я имею твёрдый характер, и меня ничего не может смутить. Но бывают люди разные, и реагируют тоже по разному. Вчера, я перелетала транзитом с Питера, в Москву и с Москвы в Краснодар. На проходной меня отказались пропускать ссылаясь на то, что у меня в паспорте, в графе пол-написано ж. Это было унизительно, при всей очереди, меня отчитывали как малолетку, с вопросами интимного характера. Интересуясь в роли кого я по жизни, и в постели. При этом я не позволила себе ни малейшей грубости, и старалась решить ситуацию. Вся очередь наблюдала за этой анархией, и я ощущала себя максимально беспомощной в данном ситуации. ПРОДОЛЖЕНИЕ В КАРУСЕЛИ⬆️

Objavu dijeli Анна Тураева (@turaevaanna_)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider